Bilecikte 28 sağlık çalışanına işaret dili

Bilecikte 28 sağlık çalışanına işaret dili eğitimi


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirilen işaret dili eğitiminin ardından 28 sağlık çalışanına sertifikaları verildi.
     Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz, Bilecik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, engelli vatandaşlara daha etkin ve verimli sağlık hizmeti sunabilmek, işitme engelli vatandaşlara daha faydalı olabilmek amacıyla mesai saatleri dışında, gönüllülük esasına dayalı sertifikasyon kursu düzenlendiğini kaydetti.
     Eğitimler sayesinde hastanelerinin her vardiyasında, herhangi bir işitme engelli vatandaşın dertlerini anlayıp, hizmet etme amacına ulaşacaklarını ifade eden Dr. Yılmaz, Sağlıkta ve eğitimde durmak yok. Eğitim, ölene kadar devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu eğitimlerin, Bilecik ilimize hayırlar getirmesini diliyorum dedi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman da sağlık çalışanlarının daha iyi hizmet etmeleri için tüm eğitim çalışmalarını önemsediklerini dile getirdi.
     Bilecik Devlet Hastanesi, Bilecik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Osmaneli Mustafa Selahattin Çetintaş İlçe Devlet Hastanesi, Söğüt Devlet Hastanesinden gönüllü olan 28 personelin, toplam 120 saat ve 3 aylık işaret dili kursunda başarılı olup, sertifika almaya hak kazandığı bildirildi.
     Programa, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınarın eşi ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Nihal Akpınar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Enver Kandil, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Güven, Bilecik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Hasan Yalçın, Bilecik Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Yıldız, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Metin Karakuş, İdari ve Mali Hizmetler Başkanı Op. Dr. Alpaslan Fedayi Çalta ve kursiyerler katıldı.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikte 28 sağlık çalışanına işaret dili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER