Bilecikte şerbetçi otu hasadı

Bilecikte şerbetçi otu hasadı


BİLECİK (A.A) - Bilecikte şerbetçi otu hasadına başlandığı bildirildi.
     Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre 2012 yılı hasadının başladığı ve bir ay içinde tamamlanacağı belirtildi.
     Şerbetçi otu bitkisinin nerelerde kullanıldığı ve hangi ülkelere ihraç edildiği bilgisinin verildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
     İlimizin karakteristik bitkisi olan, şerbetçi otu çok yıllık bir bitki olup, 15 ile 20 yıllık ekonomik öneme sahiptir. Bitki, Almanya, İsviçre ve Macaristan gibi ülkelere ihraç edilmektedir. İçerdiği eterik yağlar ilaç ve kozmetik sanayinde kullanılabilmektedir. En önemli kullanım alanı ise bira sanayidir. Bira sektöründe şerbetçi otu kozaları kullanılmaktadır. 1965 yılından itibaren sadece Bilecik bölgesinde şerbetçi otu tarımına başlanmıştır. Şerbetçi otu, Bilecikin 3 köyü ile Pazaryeri ilçesi ve ilçeye bağlı 11 köyde yapılmaktadır. 2012 yılı istatistiklerine göre ilimizde 535 çiftçimiz tarafından toplam 3 bin 500 alanda şerbetçi otu tarımı yapılmakta ve Bilecik ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır.
     Açıklamada, şerbetçi otunun Brewves gold ve Ege çeşidi kilogramının 5 TL, Erciyes Pazaryeri çeşidinin ise 5.5 TL. fiyatla alındığı bildirildi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikte şerbetçi otu hasadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER