Bilecikteki doktora saldırı

Bilecikteki doktora saldırı -Tabipler Odası Başkanı Dr. Dağlı: -Şiddet olayları sağlık çalışanları açısından çekilmez bir hal aldı


BİLECİK (A.A) - Bilecik Tabipler Odası Başkanı Dr. Ethem Dağlı, 112 Acil Servis Başhekimi Dr. Ali Kayanın, muayene sırasında bir hasta yakını tarafından saldırıya uğramasını kınadı.
     Dr. Dağlı, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Mart Tıp Bayramını kutladıkları bir günde meslektaşları Dr. Kayaya yapılan saldırıyı kınayarak, son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını belirtti.
     Şiddet olaylarının sağlık çalışanları açısından çekilmez bir hal aldığını ifade eden Dağlı, şunları kaydetti:
     Sağlıkta şiddetin önlenmesi konusunda öteden beri ortaya koyduğumuz önerilerimiz doğrultusunda adımlar ivedilikle atılmalıdır. Sağlık çalışanlarımızın hasta yakınları tarafından maruz kaldıkları sözlü ve fiili şiddetin boyutlarının artarak devam etmesi ürkütücü ve bir o kadar da endişe vericidir. Son olarak yine bir hasta yakını tarafından Bilecik Devlet Hastanesinde Dr. Ali Kayaya yapılan saldırı kabul edilemez bir durumdur ve nefretle kınıyoruz. Saldırının fail yada failleri hakkında gereken yapılmalıdır.
    
     -Sağlık-Senden kınama-
    
     Sağlık-Sen Bilecik Şube Başkanı İrfan Yelken de, saldırıyı kınadı.
     Sağlık camiasının bayram yaptığı bu günde, Bilecik Devlet Hastanesinde meydana gelen olaydan büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Yelken, Tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Ülkemizde yaşanan benzer saldırıların son bulmasını temenni ediyoruz. Tüm sağlık çalışanlarının sendikamız olarak her zaman takipçisi olacağız ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan - Mesut Tankulu
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Bilecikteki doktora saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER