Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Bozüyükte Hayvan Hakları Derneği kuruldu


BİLECİK (A.A) - Bozüyük ilçesinde, Hayvan Hakları Derneği kuruldu.
     Dernek Başkanı Caner Turan, düzenlediği basın toplantısında, dernek olarak hayvanların her türlü kanuni ve yasal haklarını korumak, eğitici ve kültürel çalışmalar yapmak istediklerini söyledi.
     Kentte sokak hayvanlarının daha rahat nefes almaları için dernek kurduklarını ifade eden Turan, yetkililerle görüşerek belli noktalara kedi evlerinin mahallelere beslenme ve su odalarının kurulmasını talep edeceklerini bildirdi.
    
     -"Çanakkale 1915" gezici müzesi açıldı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük ilçesinde, "Çanakkale 1915" gezici müzesi açıldı.
     Belediyeden yapılan açıklamada, 23 Nisan Geleneksel 1. Çocuk Festivali kapsamında "Çanakkale 1915" gezici müzesinin, Kültür Merkezinde vatandaşların ziyaretine açıldığı kaydedildi.
     Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı ve Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Bilal Temen tarafından açılışı yapılan sergide, Çanakkale savaşlarında kullanılan mermiler, siper açma aletleri, mataralar, suda yanan barutlar, savaş silahları, yemek kapları ve diğer malzemeler yer alıyor.
     Başkan Vekili Bakıcının müzenin anı defterini imzaladığı serginin, 23 Nisana kadar vatandaşların ücretsiz ziyaret edebileceği bildirildi.
    
     -"40 hadis" ezberleme yarışması
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyükte, Kuran kursları arası "40 hadis" ezberleme yarışması düzenlendi.
     Belediye Düğün Salonunda, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, kent genelinde faaliyet gösteren Kuran kurslarından 26 öğrencinin katıldığı yarışmada, Kumral Abdal Kuran kursu öğrencisi Şerife Büşra Akkuş birinci, Kandilli Kuran kursu öğrencisi Emine Keskin ikinci ve Şeyh Edebali Kuran kursu öğrencisi Nevgül Avşar üçüncü oldu.
     Yarışmada, birinciye çeyrek altın, ikinciye 100 ve üçüncüye 50 lira ödül verildi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER