Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -"Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" Projesi


BİLECİK (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) tarafından yürütülen "Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" projesi kapsamında Bilecike gelen spor tırı, öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.
     Cumhuriyet Meydanında yapılan etkinliğe, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve öğrencilerle vatandaşlar katıldı.
     Çeşitli yaş gruplarından çok sayıda öğrenci, portatif basketbol ve futbol sahaları, badminton ve tenis parkuru alanlarında düzenlenen aktivitelerde yer aldı.
    
     -Bilecik Anadolu İmam Lisesinde, "TÜBİTAK Bilim Fuarı" etkinliği
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecikte TÜBİTAK Bilim Fuarı etkinlikleri kapsamında Anadolu İmam Lisesi öğrencileri hazırladıkları stantlarda projelerini tanıttı.
     Okul Müdürü Mustafa Köse, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde işbirliği protokolü" kapsamında Türkiyede bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme programlarının açıldığını bildirdi.
     "TÜBİTAK Bilim Fuarları"nın 5-12. sınıfta okuyan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Köse, şunları kaydetti:
     "Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesini teşvik etmek. Bilimin günlük hayata ilişkilendirilmesi, araştırma tekniklerini, bilimsel raporlama ve proje yapma fırsatı, farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatı sunmaktır. Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanaklarının yaratılması, öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılmasıdır. Farklı sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının, gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak ve yaşayarak öğrenilmesi amaçlanmaktadır."
     Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman da insanların bir şeyler üretmesinin önemli olduğunu belirterek, çocukların da üretici olması ve yeni icatlar üretmeleri noktasında faydalı olacağına inandığını söyledi.
     Şişman, beraberindekilerle birlikte fuarda tüm stantları gezerek, öğrencilerden bilgiler aldı.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER