Bilecik Belediyesinde 2012 yılı değerlendirmesi

Bilecik Belediyesinde 2012 yılı değerlendirmesi -Belediye Başkanı Yağcı: Hedefi olmayan kurum ve insan başarılı olamaz. Belediye olarak kendimize hedefler koyduk ve hedeflere ulaşma anlamında var gücümüzle çalışıyoruz (Fot


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Hedefi olmayan kurum ve insan başarılı olamaz. Belediye olarak kendimize hedefler koyduk ve hedeflere ulaşma anlamında var gücümüzle çalışıyoruz dedi.
     Belediyenin 2012 yılının değerlendirilmesi amacıyla basın toplantısı düzenleyen Yağcı, bir yılda kente kazandırdıkları çalışmalardan dolayı mutlu olduklarını belirterek, ISO 9001 Kalite Belgesi almaya hak kazandıklarını bildirdi.
     Bilecikin plakası ile eş değer biçimde bir yılda 11 dev projeyi hayata kazandırma noktasında son aşamaya geldiklerini anlatan Yağcı, şöyle devam etti:
     11 projemiz; büyük ve önemli projeler. Hedefi olmayan kurum ve insan başarılı olamaz. Belediye olarak kendimize hedefler koyduk ve hedeflere ulaşma anlamında var gücümüzle çalışıyoruz. Şehrimize birçok yatırım yaptık. 11 projeye ek olarak mezbaha, Osmanlı El Sanatları Merkezi ve spor tesisleri çalışmalarıyla sayıyı 15e çıkarmış olacağız. Kayı Plaza ile Hamsu Vadisi projelerini de 2013ün ilk aylarında bitireceğiz. Vatandaşlarımız projenin bitiminden sonra Edebali Türbesine Hamsu Vadisinin gizeminden geçerek ulaşacak. Öte yandan, atık su arıtma projesini de gelecek yıl sonunda ciddi oranda tamamlamış olacağız. Aynı şekilde katı atık projesinde de son aşamaya geldik. Mart ayında kazmayı vuracağız. Pelitözü Göleti çalışmalarımız da İl Özel İdaresi iş birliğinde devam ediyor. Buradan Bilecik adına en güzel ve verimli biçimde faydalanmaya çalışıyoruz. Çocuklara yönelik parklar, adalar ve yeşil alanların yanı sıra spor yapılabilecek alanlar ile malzemelerini yerleştirdik. Amfi tiyatro çalışmaları başladı. Hedefimiz önümüzdeki yaz sezonunda vatandaşların hizmetine sunmaktır.
     Karasu Vadisinde 2 bin 700 metrelik alanın ıslah edildiğini anlatan Yağcı, Bu yıl yatırım planı içinde 2 bin metre ıslah edilecek ve dere altı taşla döşenmiş olacak. Karasu Vadisi bölgesinde kapalı spor tesisi yapım çalışması devam ediyor. 16 dönümlük arazi, belediye tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis edildi. Bölgede eğlence adası, go-kart pisti, squash alanları ve diğer eğlence mekanları gençlerin ve vatandaşların hizmetine sunulacak diye konuştu.
    
     -Çalışmada vatandaşın faydasını gözetiyoruz-
    
     Bilecikte öğrenci sayısının her yıl arttığını dile getiren Yağcı, öğrencilere yönelik ihtiyaçlara cevap vermeye çalıştıklarını ifade etti.
     750 kişilik yurt yapımında belediyenin gerekli yardımları yaptığını ve Devlet Hastanesi yapımında da katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade eden Yağcı, şöyle konuştu:
     E-Devlet projesini başarıyla sürdüren ender illerden birisiyiz. Vatandaşlarımız belediyeye gelmeden bilgi alıp çoğu hizmeti alabiliyor. Doğumdan ölüme kadar insanların her noktasında, her aşamasında belediye olarak yardımcı olma çabasındayız. Çocuklarımıza yönelik Minik Eller Güçlü İller projesi kapsamında ailelerimizi bir araya getirdik. Düğünlerde ve cenazelerde ailelerin yanında olmaya çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Özel araçlarımızla istenilen yerden alarak istediği yere götürüp getiriyoruz. Yol yapım çalışmalarında şehrimizin yüzde 85i sıcak asfalt ve parkeyle buluştu. Kalan yüzde 15lik kısmı da önümüzdeki yıl içinde tamamlayacağız. Su depolarına ilişkin çalışmalarımız sürüyor. Bilecikin artık 3 günlük suyu depoda hazır bekliyor ve dinlenmiş suyu vatandaşlarımıza sunmuş olacağız. Eğitim alanında, öğrencilere okuma setleri ve kırtasiye malzemesi yardımlarının yanında öğretmenlerimiz içinde öğretmen odalarını yenileme ve düzenleme hizmetini veriyoruz. Okullarımızın bahçelerini düzenliyoruz. Hürriyet Mahallesindeki spor kompleksimiz bitmek üzere. Bunlar 1 milyon lirayı aşkın büyük projelerdir. Osmanlı El Sanatları Merkezinde 50 kadın, Bilecike kültürel anlamda eserler kazandırıyor. Kısacası, çalışmalarda vatandaşın faydasını gözetiyoruz.
    
     -Kentsel dönüşüm projesi-
    
     İmar ve revizyon çalışmalarını Belediye Meclisi üyeleriyle gerçekleştirdiklerini kaydeden Yağcı, şunları söyledi:
     Çalışmalarda vatandaşın memnuniyeti had safhadadır. Kentsel dönüşüm noktasında Belediye Meclisi ile çalışıyoruz ve projenin hayata geçirilmesi noktasında oy birliğiyle yetki aldık. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile ön protokolü imzaladık ve protokol çerçevesinde çalışmalara başladık. Mayıs ayına doğru kentsel dönüşüm noktasındaki teklifleri vatandaşımıza sunacağız. Proje vatandaşımızın faydasına olacak ve bu anlamda herhangi bir tedirginliğe düşülmemesi gerekir.
     Yağcı, Bilecik için verilecek bütün görevlere hazır olduğunu ve görev ayrımı yapmadan Bilecik için çalışacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen - Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bilecik Belediyesinde 2012 yılı değerlendirmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER