Bilecik Devlet Hastanesine Nefroloji uzmanı doktor

Bilecik Devlet Hastanesine Nefroloji uzmanı doktor atanması -Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özünlü: -Hastanenin 16 yıllık diyaliz bölümü tarihinde atanan ilk nefrolog, biz hastaları mutlu etmiştir


BİLECİK (A.A) - Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Özünlü, Bilecik Devlet Hastanesine Nefroloji uzmanı doktor atanmasından duyduğu mutluluğu bildirdi.
     Özünlü, yaptığı yazılı açıklamada, kronik böbrek yetmezliği hastası olan kendisinin ve diğer hastaların, Bilecik Devlet Hastanesine Nefroloji Uzm. Dr. Nimet Aktaşın atanmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Aktaşın hastanenin 16 yıllık diyaliz bölümü tarihinde atanan ilk nefrolog olduğunu aktardı.
     Bilecik Devlet Hastanesinde 60 hemodiyaliz hastasının bulunduğunu 25 hastanın da takip edildiğini ifade eden Özünlü, şunları kaydetti:
     16 yıldır diyaliz hekimler Dr. Esma Bekar ve Dr. Hüseyin Altay ile başarılı hemşire kadrosuyla rahat bir hayat sürdürdük. Kronik böbrek yetmezliği hastası olan biz diyaliz hastaları dilediğimiz yemeği doya doya yiyememektedir. İnsan sağlığı için gerekli ve şart olan suyu bile kana kana içememekteyiz. Dünya yüzeyinde yürüyen her 6 insandan biri böbrek hastası olduğu ifade ediliyor. Hastanemizde 60 hemodiyaliz hastası, 25 hastanın takibi bulunmaktadır. Kronik böbrek yetmezliği hastalığı diğer hastalıklar gibi ağrı veya sancı ile gelen bir hastalık değildir. Eğer tahlillerinizi düzenli yaptırmadıysanız, nefroloji uzmanlarının istediği tahlilleri onlara göstermediyseniz aniden komaya girer, acilen diyalize bağlanırsınız.
     Bu hastalığın dünyanın sonu olmadığına dikkati çeken Özünlü, şöyle devam etti:
     Çünkü bunun da çaresi vardır. Periton diyaliz, hemodiyaliz, organ nakli gibi çaresi olmayan hastalıklara göre biz çok şanslıyız. Sabahın 07.30undan akşam 19.30una kadar bizlere hizmet eden doktorlarımız ve hemşirelerimiz kendi evlatlarının etrafında nasıl pervane gibi dönüyorlarsa bize de aynı şekilde hizmet etmekte. Yakınlarınıza böbrek naklini ve kadavrayı öneriniz. Vefat eden yakınlarınızın organlarını toprağa gömeceğinize organ nakli bekleyenlere bağışlayın. Onların organları ile en az 7-8 kişi hayat bulsun.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecik Devlet Hastanesine Nefroloji uzmanı doktor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER