Bilecik Müftüsü Taş:

Bilecik Müftüsü Taş: -Bayramlar, muhabbet ve birlik kaynağıdır


BİLECİK (A.A) - Bilecik Müftüsü Necati Tayyar Taş, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Taş, mesajında, bayramların muhabbet ve birlik kaynağı olmasının yanında, yetimlerin fakirlerin, yoksulların gözetildiği, vefat edenlerin hayırla yad edildiği, dargınların barışıp kucaklaştığı müstesna günler olduğunu bildirdi.
     İbadetlerin Allaha bağlılığı simgelediğini kaydeden Taş, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Kurban Bayramı, elimizdeki malın ve gönlümüzdeki sevginin paylaştıkça çoğalacağını, kestiğimiz kurbanların et veya kanının değil, bizim takvamızın Allaha ulaşacağını öğreten müstesna zaman dilimlerindendir. Bayram günlerinde toplum halinde yaşadığımızı ve birbirimize muhtaç olduğumuzu, en büyük sermayemizin yüreğimizdeki sevgi, en büyük gücümüzün birlik ve beraberliğimiz olduğunu, geleceğimiz için aile bağlarımızın ne kadar önemli olduğunu gönlümüzün derinliklerinde hissederiz. Bu kutlu bayram ikliminde kurbanla Allaha yaklaşan müminler, bütün kötülüklerden uzaklaşmak için birbirlerini sevmek, saymak, kardeşlik duyguları içinde huzurlu bir hayat sürdürmek için birliği, dirliği, kardeşliği engelleyen kini, hırsı bir tarafa bırakarak, sevgi ve muhabbeti ön plana çıkarmalıdırlar.
     İslamın hiçbir canlının eziyet çekmesini hoş karşılamadığını bildiren Taş, kurban kesiminde kurbanlıklara eziyet edilmemesi, temizlik ve çevre sağlığı kurallarına uyulması gerektiğini duyurdu.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecik Müftüsü Taş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER