Bilecik POMEMde yeni dönem eğitimi

Bilecik POMEMde yeni dönem eğitimi


BİLECİK (A.A) - Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM), 12. dönem polis memuru adaylarının eğitime başladığı bildirildi.
     POMEMden yapılan açıklamada, Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak amacıyla 4 yıllık üniversite mezunu 380 polis memuru adayının ön kayıt yaptırarak, eğitime başladığı kaydedildi.
     Polis adaylarının mesleki bilgi, beceri ve disiplin anlayışına sahip halkın ve kendisinin güvenliğini sağlarken hukuki ve yasal hak ve sorumluluklarını bilen birer polis memuru olarak yetiştirilmelerinin amaçlandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     POMEM Müdürlüğümüze yedek polis öğrenci adaylarından iki ek planlama daha yapmak suretiyle öğrenci mevcudu 390 kişiye tamamlanarak, sınıf mevcutları 30 öğrenci olmak üzere, toplam 13 derslikte eğitimler devam edecektir. 12. dönem polis eğitimine yeni eğitim sistemi modeli olan modüler eğitim sistemi ile başlanmış, bu sistemde öğrencilerimize polislik mesleğine hazırlık, hukuk, güvenli ekip sürücülüğü ve araç kullanma, silah ve atış bilgisi, polis savunma taktikleri, mesleki yazışma, toplumsal olaylara müdahale ve durum eğitimi modülü olmak üzere 8 modül üzerinden eğitim verilecektir.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecik POMEMde yeni dönem eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER