Bilecik SMMMO Başkanı Şensoy:

Bilecik SMMMO Başkanı Şensoy: Demokratik ve sivil bir örgütlenmenin mensupları olarak, ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişiminde, kayıt dışı ekonominin önlenmesinde elimizi taşın altına koyduk


BİLECİK (A.A) - Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Hüseyin Şensoy, Demokratik ve sivil bir örgütlenmenin mensupları olarak, ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişiminde, kayıt dışı ekonominin önlenmesinde elimizi taşın altına koyduk dedi.
     Şensoy, 23. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Pelitözü Gölparkta düzenlenen programda yaptığı konuşmada, yıllarca vergilerin toplanmasında idarenin en güçlü Görülmez eli olduklarını ve ekonomik krizlerde çözüm ortağı olarak görüldüklerini söyledi.
     Mesleklerinin dayanılmaz noktaya geldiğini savunan Şensoy, Mesleğin her aşamasında getirilen yüksek harçlar meslek mensubunu adeta cezalandıracak, denetimin ise tekellere bırakılmasına sebep olacaktır dedi.
     Şensoy, muhasebe ve müşavirlik hizmetlerinde yüzde 18 olan KDV oranının, yüzde 8e düşürülmediğini dile getirerek şöyle konuştu:
     Meslek mensubunun işiyle ilgili yaptığı her türlü gideri vergi matrahından indirme hakkı getirilmedi. Bugün, mesleğimize sahip çıkma günüdür. Bizler, demokratik ve sivil bir örgütlenmenin mensupları olarak, meslekte hem vicdanı hem de hukuksal ağır sorumluluklarla gecemizi gündüzümüze katarak, ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişiminde, özellikle kayıt dışı ekonominin önlenmesinde elimizi taşın altına koyduk. Bizler meslek mensupları olarak böylesine ağır sorunlarla boğuşurken gördük ki, bugün demokratik meslek örgütü olmamızın dahi önü kesilmek istenmektedir. Oysa bizler dün olduğu gibi bugün de, siyasete, mesleki ve meslektaşın sorunlarının, ülkemizin sorunlarının bir parçası olduğu görüşüyle baktık ve bu konuda asla taviz vermedik. Gelin, artık ülkenin ekonomisine, özellikle mali sistemine çok önemli katkıları olan meslek örgütümüzü zedeleyen girişimlere son verin. Meslektaşın bir ailesi ve sosyal bir yaşamının olduğunu unutmayın. Meslek mensuplarımızın haklı taleplerini yasal düzenlemelerle hayata geçirin ki, ülkemiz kazansın.
     KOBİlere bağımsız denetim hizmeti vermeye hazır olan meslektaşlarının önünün kesilmemesi gerektiğini anlatan Şensoy, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ile mutlaka işbirliği yapmalı, unvanlara eşit davranmalı, denetim yapacak meslek mensupları için asla ve asla sınav getirmemelidir diye konuştu.
    
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen / Muhsin Arslan / Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecik SMMMO Başkanı Şensoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER