Bilecik Süt Üreticileri Birlik Başkanı Keskin:

Bilecik Süt Üreticileri Birlik Başkanı Keskin: Süt kalitesinin yükseltmek ve üreticilerin yararı için çalışıyoruz


BİLECİK (A.A) - Bilecik Süt Üreticileri Birlik Başkanı Hayati Keskin, süt kalitesinin yükseltmek ve üreticilerin yararı için çalıştıklarını söyledi.
     Keskin, Birlik Toplantı Salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, birliği 2006 yılında çok zor şartlar altında kurduklarını belirterek, süt kalitesi ve korunmasının önemine değindi.
     16 kişiyle kurdukları birliğin, kendi imkanlarıyla bu günlere getirdiklerini anlatan Keskin, şöyle konuştu:
     Şu an bin 500 yakın üyemiz bulunuyor. Birliğin kurulduğu ilk yıllarda kendi şahsi araçlarımızla hizmet ettik. 2010 yılında ayaklarımız üzerinde durabilir hale geldik. Bakanlığın da desteğiyle hizmette kullanmak için yeni bir araç aldık. Birlik olarak amacımız süt üreticilerine destek vermektir. Süt toplanan köylerde soğutma tankları almak için genel kurul kararıyla üreticilerimize verdiğimiz ücrette yüzde 3 oranında kesintiye gittik. Bir fon oluşturarak toplanan bu miktarı çeşitli projelerde kullanmayı amaçladık. Bir çok seminer, fuar ve eğitim çalışmalarına katılıyoruz. Köylerimizde halen kullanılan soğutma tankları bulunuyor. Süt kalitesinin yükseltmek ve üreticilerin yararı için çalışıyoruz. Bu tür giderleri birliğimiz ödüyor. Fon bu tür amaçlar için kullanılıyor. Bir üyemiz yaptığımız bu kesintiye itiraz etti. Biz de durumu tekrar görüştük ve durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne sunduk. Müdürlük de böyle bir kesintinin uygun olmadığını söyledi. Ertesi gün yaptığımız kesintileri tekrar üyelerimizin hesabına aktardık. Böylece sorunu çözmüş olduk.
     Üyelerin her türlü sorunuyla ilgilendiklerini belirten Keskin, herhangi bir sıkıntıda kendilerine ulaşmanın kolay olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecik Süt Üreticileri Birlik Başkanı Keskin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER