Bilecik Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr.

Bilecik Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. Yetişkin: Sıcak havalarda oruç tutanların gündüz belirli saatler arasında mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları gerekir


BİLECİK (A.A) - Bilecik Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. Behzat Yetişkin, sıcak havalarda oruç tutanların gündüz saat 11.00-16.00da mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini bildirdi.
     Dr. Yetişkin, yaptığı yazılı açıklamada, oruç tutan kişilerin, iftar ve sahur arasında en az 2,5 litre su tüketmeleri, gündüzleri de ince pamuklu giysiler giymeleri gerektiğini belirterek, oruç tutanların iftarlarını 1-2 bardak su, 1-2 dilim ekmek veya küçük bir parça pide, biraz zeytin ve peynirle atıştırma şeklinde açmalarının gerektiğini kaydetti.
     Hafif bir yemeğin 20-25 dakika ardından diğer yemeklerin yenebileceğini ifade eden Dr. Yetiştin, şunları bildirdi:
     Yazın hava sıcak olduğu için vücudun iç ısısını koruyabilmesi ve dengede tutabilmesi için kış aylarına göre daha az kalori alması yeterlidir. Mümkün olduğunca hafif sebze yemekleri, et veya tavuklu yiyecekleri de ızgara veya haşlanmış şekilde tüketmek sağlıklıdır. Meyve ve yemeklerde bol domates, biber, maydanoz gibi yeşillik tüketmeli. Her gün farklı sebzeler ve meyveler tüketmeye dikkat edin. Mutlaka sahur yapılmalı, eğer sahur yapılmazsa açlık süresi daha da uzayacağı için gün içinde zorlanabilir. Su, soda veya doğal yapılmış az şekerli limonata soğuk olarak içeceğiniz sağlıklı sıvılardır. Besin değeri yüksek olduğu için ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri sağlayacaktır. Sıcak havalarda oruç tutanların gündüz belirli saatler arasında mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları gerekir.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecik Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER