Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: - Yıllardır devam eden zaman zaman azalan, zaman zaman artan hepimizin canını sıkan olaylar yaşıyoruz. Ama ülkemizi güçlendirmeye kalkındırmaya, zenginleştirmeye de bir taraftan devam edeceğiz. Bu


KASTAMONU (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Yıllardır devam eden zaman zaman azalan, zaman zaman artan hepimizin canını sıkan olaylar yaşıyoruz. Ama ülkemizi güçlendirmeye kalkındırmaya, zenginleştirmeye de bir taraftan devam edeceğiz. Bu yoldan asla vazgeçmeyeceğiz dedi.
     Ergün, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen KOSGEB Kastamonu Girişimcilik Eğitimi sertifika töreninde yaptığı konuşmada, girişimciliğe çok önem verdiklerini ve girişimciliğin desteklenmesini, eğitimi, eğitimin sonunda işin kurulmasını dünyanın en güzel olaylarından birisi olarak gördüklerini söyledi.
     Girişimciliği, bir ailenin kurulmasına benzeten ve en az onun kadar değerli olduğunu vurgulayan Ergün, Hani bir iş kurarsın, yanında başkaları da çalışır, büyütürsün, Kastamonu sınırları dışına taşarsın, başka illere de mal satarsın, oralarda da şubeler açarsın, ihracat yaparsın, dünyanın değişik bir yerine bir ürün satmışsındır. Bu insana hayatı boyunca en büyük zevki verir. Bunun için önemli bir olayı yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz. Tabii ki bu ülkede zaman zaman üzücü olaylarla da karşılaşıyoruz, bu olaylar bizim hislerimize kapılmamıza ve yanlış istikamete gitmemizi temin etmemeli diye konuştu.
     Hislendiklerini, duygularının kabardığını ve çok şeyler söylemek istediklerini ifade eden Ergün, sözlerine şöyle devam etti:
     Bunlar bizi yönlendirebilir ama bir de aklımızı devreye sokmak, başkaları ne yapmak istiyor, biz ne yapmamız lazım, sorusunun cevabını doğru şekilde vermemiz gerekiyor. Eğer bu işleri yapanlar bizim hislerimize kapılmamıza ve yanlış istikamete gitmemizi sağlamak istiyorsa, o zaman biz de tam onların istediği gibi yapmış oluruz hislerimize kapılarak... Ama biz aklımızı devreye sokmak ve onların bizi yönlendirmek istedikleri yönün tersine, kendi doğru istikametimize doğru gitmemiz lazım. Hayat mücadelesi devam edecek. Türkiye zor bir coğrafyada yaşıyor. Etrafımızda bir sürü karışıklıklar var. Bunun bize de etkisi var. Kendi içimizde yaşadığımız problemler var. Yıllardır devam eden zaman zaman azalan, zaman zaman artan hepimizin canını sıkan olaylar yaşıyoruz. Ama ülkemizi güçlendirmeye kalkındırmaya, zenginleştirmeye de bir taraftan devam edeceğiz. Bu yoldan asla vazgeçmeyeceğiz.
     Bu yoldan vazgeçildiği takdirde ülkedeki problemleri çözme kabiliyetinin azalacağını vurgulayan Ergün, Onun için ülkemizde yatırımları, girişimciliği, fuarsa fuarları, hayatın normal akışındaki olması gereken işleri en iyi şekilde yapmak, görevimizi en iyi şekilde tamamlamak mecburiyetindeyiz. Biz girişimcileri destekleyerek, güçlendiriyoruz. Ekonominin özünde merkezinde, küçük ve orta ölçekli işletmeler vardır. Küçük işletmeler ekonomiyi canlı tutan unsurlardır. Tabii ki büyük fabrikalar üretim merkezleri de önemli. Küçük ve orta ölçekli işletmeler ekonominin can damarıdır. Sağlıklı doğmaları lazım. Bu yüzden destek veriyoruz. Sağlıklı doğmayınca ölüyor. Bu eğitimler bilinçli şekilde verilirse sağlıklı doğmuş oluruz. Eğitimler bu nedenle önemli dedi.
     Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Kastamonu TSO Başkanı Halil Öztosun ve iş adamlarının katıldığı törende, kursiyerlere sertifikaları verildi.
     Bakan Ergün ve beraberindekiler, daha sonra KOSGEB Kastamonu hizmet binasının açılışını yaptı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler / Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER