Binalarda ısı yalıtımı zorunluluğu uygulaması

Binalarda ısı yalıtımı zorunluluğu uygulaması -Simav Belediye Başkanı Karahan: Simavda binası izolasyonlu olup da kalorimetre kullanan jeotermal aboneleri, binasını daha ucuza ısıtacak


KÜTAHYA (A.A) - Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, kentte binası izolasyonlu olup da kalorimetre kullanan jeotermal abonelerinin, binasını daha ucuza ısıtabileceğini bildirdi.
     Karahan, AA muhabirine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca zorunlu hale getirilen bina izolasyonunda ısı yalıtımıyla ısınmadan tasarrufun hedeflendiğini söyledi.
     İlçede yaklaşık 10 bin konutu jeotermal enerjiyle ısıttıklarını belirten Karahan, yeni yapılan ısı yalıtımlı binaların yanında önceden inşa edilen binalarda da ısı yalıtımını desteklediklerini ifade etti.
     Karahan, özellikle jeotermal enerjiyle ısıtılan binalarda ısı yalıtımını, kalorimetre uygulamasıyla destek vereceklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
     Bina sahibi, ısı yalıtımı yaptığı binasında jeotermal enerji kullanımında kalorimetre uygularsa o aboneye daha düşük fiyattan ücret tahakkuk ettirilecek. Bu konuda çalışmalarımız var. Yaklaşık 30 jeotermal abonemizin binalarına deneme amaçlı kalorimetre taktık. Jeotermal Şefliğimizin teknik elemanları, söz konusu aboneleri sürekli izleyerek verileri kayda alıyor. Belediye Meclisi olarak da 2013 yılı bütçemizi hazırlarken kalorimetre aboneliklerinin 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle başlatılmasını planladık. Bu konuda zorlama olmayacak. Meclis üyelerimiz ücretlendirme konusunda Afyonkarahisarın Sandıklı, Manisanın Salihli, Ankaranın Kızılcahamam, İzmirin Balçova ilçeleri gibi jeotermal enerjiyle kalorimetreye bağlı konut ısıtılan yerler ile Simavdaki pilot uygulamamızdan aldığımız sonuçları değerlendirecek. Ortaya çıkacak ücret kabul edilirse Simavda binası izolasyonlu olup da kalorimetre kullanan jeotermal aboneleri, binasını daha ucuza ısıtacak:
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Binalarda ısı yalıtımı zorunluluğu uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER