Bingölde Kuran

Bingölde Kuran-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışması yapıldı


BİNGÖL (A.A) - Bingölde İmam Hatip Liseleri arasında Kuran-ı Kerimi ve ezanı güzel okuma yarışması düzenlendi.
     Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen yarışmanın jüri başkanlığını da yapan İl Müftüsü Mecit Can, İmam Hatip Liselerinin kardeş okulları olduğunu belirterek, yarışmada jüri başkanı olarak görev almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     Can, İmam Hatip Liselerinin manevi bir havası olduğunu ifade ederek, Bu okullara daha sık gelerek hem bu havayı soluyacağız hem de bu kardeşlerimizi ziyaret edeceğiz dedi.
     Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ömer Şahin ise, ilde 1997den bu yana Kuran-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışmaları düzenlediklerini söyledi.
     Yarışmaya il genelinden 5 okulun katıldığını ifade eden Şahin, Yarışmanın temel amacı, İmam Hatip Liseleri arasında dayanışmayı sağlamak, öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmak, alt yapılarını oluşturarak Kuran-ı Kerimi okutmak ve anlamaktır. Bu sayede hem Kuran-ı Kerimin hem de ezanın güzel okunmasını sağlamayı hedefliyoruz diye konuştu.
     Ezanı en güzel okuma yarışmasında Anadolu İmam Hatip Lisesinden Furkan Ateş birinci, Selahattin-i Eyyubi İmam Hatip Lisesinden Fatih Beki ikinci, Solhan İmam Hatip Lisesinden Yalçın Korkut ise üçüncü olurken, Kuran-ı Kerimi en güzel okuma yarışmasında ise Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ebu Bekir Calayir birinci, Genç İmam Hatip Lisesinden Furkan Akar ikinci, Solhan İmam Hatip Lisesinden Mehmet Emin Çiçek ise üçüncü oldu.
     Dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
    
     Muhabir: Naim Boşkut / Abdullah Çelik / Sema Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER