Bingöldeki askeri konvoya saldırı

Bingöldeki askeri konvoya saldırı -Saldırıda şehit olan Jandarma Er Şahin Oğuz Kayabaşın İzmirdeki evinde hüzün yaşanıyor -Şehit Kayabaşın yaklaşık 5 ay önce de Çukurcada mayınlı saldırıda yaralandığı, tedavisinin ardından kendi


İZMİR (A.A) - Bingölde askeri konvoya düzenlenen terör saldırısında şehit olan Jandarma Er Şahin Oğuz Kayabaşın (21), İzmirdeki baba evinde hüzün yaşanıyor.
     Jandarma Er Kayabaşın dün Bingölde askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen terörist saldırıda şehit olduğu haberi, askeri yetkililer tarafından bugün sabah saatlerinde Ballıkuyu semtinde oturan ailesine bildirildi.
     Acı haberinin verilmesinin ardından baba Ramazan Kayabaşın, saldırıda şehit olanların cenazelerinin nakledildiği Ankaradaki Gülhane Askeri Tıp Akademisine (GATA) gittiği belirtildi.
     Şehit haberinin duyulmasının ardından ailenin oturduğu eve ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Anne Nebiye Kayabaş, evde taziyeleri kabul etti.
    
     -şehit olmak istiyorum-
    
     Hakkari Çukurcadaki jandarma birliğinde askerlik görevini yapan Kayabaşın, askerliğinin bitmesine yaklaşık 5 ayının kaldığı ve son olarak Ağustos ayının son haftasında 15 günlük izin için İzmire geldiği ve iznin süresinin dolmasıyla birliğine katılmak üzere 15 Eylül Cumartesi günü İzmirden yola çıktığı öğrenildi.
     Şehidin dayısı Serkan Kırandere, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit er Kayabaşın askere gitmeden önce bir çiçekçinin yanında çalıştığını, babasının da pazar esnafı olarak ailesinin geçimini sağladığını ifade etti.
     Kendisi dışında bir ağabeyi iki de kız kardeşi olan Kayabaşın, izin dönüşü annesiyle vedalaşırken, şehit olmak istediğini söylediğini dile getiren Kırandere, Yaklaşık 5 ay önce de görev yaptığı Çukurcada, arkadaşlarını kaybettiği bir mayın patlaması sırasında yaralanmıştı. GATAda iki ay tedavi gördü. Askere elverişli değildir raporu alabileceği halde devam etmek istedi dedi.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Bingöldeki askeri konvoya saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER