Bingöl Belediye Başkanı Atalay:

Bingöl Belediye Başkanı Atalay: Günlük 500 metre kanalizasyon hattı standartlara uygun yapılmaktadır


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, kent merkezinde altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Günlük ortalama 500 metre kanalizasyon hattı standartlara uygun olarak yapılmaktadır dedi.
     Başkan Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin altyapı yenileme çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 103 kilometre kanalizasyon hattı döşendiğini ifade ederek, aynı zamanda yağmur suyu ve içme suyu yenileme çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.
     Yeşilyurt, Şehit Mustafa Gündoğdu, Saray, Kültür, İnalı ve Kaleönü mahallelerinde devam eden çalışmalarda bin 700 konutun yeni kanalizasyon hattına bağlantısının yapıldığını belirten Başkan Atalay, şöyle konuştu:
     Söz konusu mahallelerdeki çalışmalarımız aralık ayı sonu itibari ile bitirilmesi planlanmıştır. Fiziki olarak kanalizasyon hatlarının yüzde 50si tamamlanmıştır. Kanalizasyon hatlarımızda günlük yaklaşık 500 metrelik bir hat standartlarına uygun bir şekilde yapılmaktadır. Bingölde yağmur suyu hattı ilk kez yapılıyor. Kültür Mahallesinde bin 200 milimetre çapında yağmur suyu kanalına başlanmıştır. Yağmur suyu hattı kanalizasyon projesi kapsamında olup, 400lük borulardan başlamak suretiyle bin 200lük boru çapına kadar beton ve betonarme borularla yağmur suyu hatları yapılarak derelere deşarj edilmektedir.
     Kent merkezinden gelen yağmur suyu hattı ve kanalizasyon hattının direk arıtma tesisine bağlanacağını belirten Atalay, içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Bingölün 40 yıllık altyapı sorununun çözülmüş olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingöl Belediye Başkanı Atalay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER