Bingöl İMKB Kaleönü İlköğretim Okulunda e-seçim

Bingöl İMKB Kaleönü İlköğretim Okulunda e-seçim


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) İlköğretim Okulunda e-seçim sistemi ile oylama yapıldı.
     E-seçim sistemi İMKB Kaleönü İlköğretim Okulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Yldızın geliştirdiği bir yazılım sayesinde ilk defa Bingölde uygulandı.
     Okulun web sitesinde oluşturulan e-seçim modülü sayesinde öğrenciler sandık yerine elektronik ortamda oylarını kullandı. Seçim öncesi adaylar okul web sitesinde oluşturulan e-seçim modülünden adaylıklarını açıklayıp propagandalarını yaptı.
     E-seçim sistemini ilk defa Bingölde oluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, teknoloji çağında olduklarını, gençlerin teknolojiyi çok hızlı ve seri kullandıklarını belirtti.
     Sarı, Bizim okullarda önem verdiğimiz hususlardan biri de okul meclis başkanlarını hiçbir baskı ve etki altında bırakmadan öğrencilerimizin kendilerini seçmiş olmalarıdır. Gerek okul idaresi olarak gerek bilgisayar öğretmenimiz Türkiyede bir ilki gerçekleştirdiler. Zannediyorum ki bu sistem ilk defa Bingölde uygulanıyor, gelecek seçimlerde kullanılabilecek bir projedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Naim Boşkut / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingöl İMKB Kaleönü İlköğretim Okulunda e-seçim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER