Bingöl

Bingöl-Erzurum yolu kar ve tipi nedeniyle kapandı


BİNGÖL (A.A) - Bingöl-Erzurum karayolunun kar ve tipi edeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.
     Karayolları 84. Şube Şefliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bingöl-Erzurum karayolu, Bingöl-Karlıova arasındaki Çobantaşı ve Kalencik köyleri ile Karlıova-Erzurum arası Herdo deresi mevkisinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.
     Etkili tipi nedeniyle görüş mesafesinin sıfır olduğu bildirilen bölgelerde karla mücadele ekiplerinin yolu takipte zorlandıklarını belirten yetkililer, karayollarından yol durumu hakkında bilgi almadan sürücülerin can ve mal güvenliği açısından yol çıkmamasını istediler.
     Yola çıkmak zorunda olan sürücülerin mutlaka yanlarında çekme halatı bulundurmasını isteyen yetkililer, yol açma çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.
     Bingöl-Erzurum karayolunun kapalı olması nedeniyle Karlıovada bekletilen 2 yolcu otobüsündeki yolcuların da ilçedeki kamu kurumlarında ağırlandığı ve Karlıova ilçesine bağlı Dörtyol köyünde de çok sayıda tır ve kamyonun mahsur kaldığı öğrenildi.
    
     -Kar tatili 1 gün daha uzatıldı-
    
     Öte yandan Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve merkeze bağlı ilçeler dahil tüm ilköğretim, ortaöğretim ve okul öncesi okulların 9 Ocak tarihinde tatil edildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER