Bir öğrencinin yıllık gideri 1200 liraya

Bir öğrencinin yıllık gideri 1200 liraya ulaşıyor -Sakarya Kırtasiyeler Odası Başkanı Salık: Okula yeni başlayan öğrencinin, giyim, ulaşım ve kırtasiye gideri yılda 1200 lira tutmaktadır


SAKARYA (A.A) - Sakarya Kırtasiyeler Odası Başkanı Naim Salık, okula yeni başlayan bir öğrencinin masrafının, yılda 1200 liraya ulaştığını söyledi.
     Salık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların açılmasıyla öğrencilerin çok sayıda giderinin olduğunu belirterek, bir öğrencinin okuldaki giyim, ulaşım,, kırtasiye ve yiyecek masrafının önemli boyutlara ulaştığına işaret etti.
     Öğrencilerin maliyetinin her geçen gün arttığını dile getiren Salık, Okula yeni başlayan öğrencinin, giyim, ulaşım ve kırtasiye gideri yılda 1200 lira tutmaktadır. Tabi öğrenci büyüdükçe de bu miktar artacaktır dedi.
     Salık, okullarda dağıtılan ücretsiz kitapların öğrenciler tarafından değerinin bilinmediğini anlatarak, bu konuda ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
     Kitapların yeni gelen öğrenciler tarafından da kullanıldığını belirten Salık, Kitaplar ücretsiz olduklarından dolayı gerekli özen gösterilmemektedir. Öğrencilerimiz kitaplar konusunda titiz davranması gereklidir. Çünkü diğer senelerde başka öğrencilerimizin yararlanmasının sağlanması gerekir şeklinde konuştu.
     Salık, kırtasiye malzemelerinin öğrenci sağlığı için önemli bir faktör olduğunu vurgulayarak, okul malzemelerinin kırtasiyelerden alınması gerektiğini ve seyyar satıcılardan kırtasiye malzemesinin alınmaması gerektiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bir öğrencinin yıllık gideri 1200 liraya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER