Birinci İnönü Zaferinin 92nci yıl dönümü

Birinci İnönü Zaferinin 92nci yıl dönümü -Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: Benzerine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı bu muharebede, Bilecikin faktörü elbette ki, çok büyüktür


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, benzerine az rastlanır kahramanlıklar yaşanan Birinci İnönü Muharebesinde, Bilecikin faktörünün çok büyük olduğunu bildirdi.
     Yağcı, Birinci İnönü Zaferinin 92nci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, zaferin, Türk milletinin, kayıtsız şartsız millet egemenliğine dayalı tam bağımsız bir Türk devleti kurmak ve toprakları düşman işgalinden kurtarma uğruna verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesinde çok özel bir yeri ve önemi olduğunu belirtti.
     Batı Cephesinde elde edilen bu ilk başarının, nihai zafere giden süreçte ordu ve millete moral ve güç verdiğine işaret eden Yağcı, şunları kaydetti:
     Benzerine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı bu muharebede, Bilecikin faktörü elbette ki, çok büyüktür. Bu zaferle milletimiz, bir kez daha en zorlu sınavlardan nasıl başarıyla geçtiğini bütün dünyaya göstermiştir. Milletçe atalarımızın bizlere bıraktığı bu çok değerli mirası, Cumhuriyeti, aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımaya kararlıyız. Kahraman ordumuzun azim, inanç ve fedakarlığıyla kazanılan Birinci İnönü Zaferi, istiklal mücadelemizin önemli bir aşaması ve ilk büyük başarısıdır. İstiklal Savaşında, yokluklar içindeki onurlu bir milletin güçlü ordulara karşı verdiği eşsiz mücadele, dünyada büyük yankı uyandırmıştır. Türk milletinin vatanı ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda önünde hiçbir gücün duramayacağına tarih bir kez daha şahit olmuştur. Zaferin 92nci yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Birinci İnönü Zaferinin 92nci yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER