Bisiklet çalıştayına bisikletle geldiler

Bisiklet çalıştayına bisikletle geldiler -Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı (EuroVelo) Başkanı Adam Bodor ve beraberindeki bisikletçiler, Muğlada düzenlenen EuroVelo Bölgesel ve Ulusal Koordinasyon Çalıştayına bisikletle geldi -EuroV


MUĞLA (A.A) - Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı (EuroVelo) Başkanı Adam Bodor, dünyada her yıl 2,3 milyar günlük tur yapıldığını, 20,4 milyon insanın da bir yerde konaklayarak bisiklet turu yaptığını belirterek, Bisikletli turist, günlük 15 avro, konaklama varsa 57 avro harcar dedi.
     Avrupa Parlamentosu Turizm ve Ulaşım Komitesi tarafından desteklenen, Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı (EuroVelo) Bölgesel ve Ulusal Koordinasyon Çalıştayı Muğlada yapıldı.
     EuroVelo Başkanı Adam Bodor ve beraberindeki bisikletçiler, Muğla Valiliği önünde Vali Vekili Faruk Necmi Kurt ile bir araya geldi. Faruk Necmi Kurt, Adam Bodora yöreye özgü çeşitli hediyeler verdi. Bodor ve beraberindeki bisikletçiler daha sonra kent merkezinde şehir turu atarak çalıştayın yapıldığı Muğla Ticaret ve Sanayi Odasına geldi.
     Çalıştayın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Türkiyenin Avrupada yeterince tanınmadığını, tanıtımın da ancak turizmle olacağını kaydetti. Türk halkının yeniliğe açık olduğuna işaret eden Yayman, Bisiklet çevre demektir. Hem turizm hem de spordur bisiklet. Bisiklet turizmi olmazsa olmazımız olmalı. EuroVelo bisiklet rotalarında biz de varız diyoruz. EuroVelo merkezlerinin Muğlada da açılmasını talep ediyoruz dedi.
    
     -Dünyada 2,3 milyar günlük tur yapılıyor-
    
     EuroVelo Başkanı Adam Bodor ise bisiklet turizminin ilk aşamasının küçük şehir turları olduğunu kaydetti. Bisiklet ile ilgili dünyadaki tüm etkinliklerin parlayan bir sektöre dönüştüğüne dikkati çeken Bodor, Dünyada yıl bazında 2,3 milyar günlük tur yapılıyor. 20,4 milyon insan bir yerde konaklayarak bisiklet turu yapıyorlar. Bisikletli turist, günlük 15 avro, konaklama varsa 57 avro harcar. Bisikletli turistler çekici, güvenilir ve rahat rotalara ihtiyaç duyarlar. EuroVeloya üye yarım milyon insan, bu üç unsuru tercih eder dedi.
     EuroVelonun 14 noktada 70 bin kilometre yolu bulunduğunu ifade eden Bodor, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bisikletli turist, yoğun turist rotalarının dışında daha az ziyaret edilen yerlere ziyarette bulunup, küçük köylere kadar gitme imkanına sahip olur ve bu küçük yerleşim yerlerine de gerek ekonomi, gerekse iletişim anlamında katkı sağlar. Bisikletli turist kitle turizmine göre daha az zarar veren araç kullandığı için sürdürülebilir turizme katkı sağlayıp, kültürel iletişimde bulunurlar.
     Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ise Bölgesel EuroVelo Koordinasyon Merkezinin Muğlada kurulmasının kente büyük değer katacağını söyledi.
     Bugün sona eren çalıştayda Muğlanın EuroVelo rotalarına dahil olması için yapılması gerekenler ele alındı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Bisiklet çalıştayına bisikletle geldiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER