Bisiklet tutkunları Karabükte buluştu

Bisiklet tutkunları Karabükte buluştu -Karabük Üniversitesinde (KBÜ) düzenlenen Geçmişten Geleceğe Pedallı Günler konferansı, bisiklet tutkunlarıyla öğrencileri bir araya getirdi


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesinde (KBÜ) düzenlenen Geçmişten Geleceğe Pedallı Günler konferansı, bisiklet tutkunlarıyla öğrencileri bir araya getirdi.
     KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz konferans salonunda gerçekleştirilen panele, Düzce Bisiklet Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş, KBÜ akademik ve idari personeli, öğrenciler ve bisiklet tutkunları katıldı.
     Konferans, Türkiyenin 7 bölgesini bisikletiyle dolaşan Kevser Serinin gezi sırasında çektiği görüntülerin izlenmesi ile başladı.
     Seri, görüntülerin izlenmesinin ardından yaptığı konuşmada, üniversite eğitiminin insan hayatında çok etkili olmasına rağmen tam anlamıyla insanın kendisini ifade edemediğini, ancak sosyal ektivitelere katıldığında bunu yapabildiğini söyledi.
     Ailelerin üniversiteleri sadece ders çalışma yeri gibi görmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Seri, Kişiler kendilerini üniversitede sadece ders çalışarak değil, sosyal aktivitelere katılarak tanır. İşte ben de kendimi üniversitede 2005 yılında doğa sporları kulübüne üye olarak tanıma şansını elde ettim. Hayata nasıl bakarsanız hayatı öyle görürsünüz. Size inanmayanlar sizi engellemek ister. Fakat siz kendinizi nerede görmek istiyorsanız orada olursunuz diye konuştu.
     Uzun yol bisiklet sporu yapan Serkan Taşdelen de,Türkiyenin 81 ilinin 80ini gezdiğini, 50 bin kilometre yaptığını, bisiklet yarışçısı olmadıklarını, bisiklete gönül vermiş tur yolcusu olduklarını ve bunu hayat felsefesi olarak benimsediklerini belirtti.
     Yazar Feyyaz Alacam ise fotoğraf sanatı ve bisiklet sporuyla ilgilendiğini ifade ederek, Hepimizin karakteri çok farklı olmasına rağmen bugün bir arada bulunmamızın tek sebebi dostluktur. İlk defa 19 yaşında bisikletle Türkiye turuna çıktım bunun yanında birçok ülkeyi gezdim. Ama beni en çok mutlu eden şey gittiğim yerdeki çocukların masum yüzlerini görmek ve onları fotoğraflamaktır ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Bisiklet tutkunları Karabükte buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER