Bisikletçiler Köyceğizde pedal çevirdi

Bisikletçiler Köyceğizde pedal çevirdi -Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Direktörü ve Macaristan Ulusal Bisiklet Konseyi Danışmanı Adam Bodor ve beraberindekiler, Köyceğizde 70 kilometre pedal çevirerek bölgenin tarihi ve doğal güzellik


MUĞLA (A.A) - Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Direktörü ve Macaristan Ulusal Bisiklet Konseyi Danışmanı Adam Bodor ve beraberindekiler, Köyceğizde 70 kilometre pedal çevirerek bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetti.
     Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Direktörü ve Macaristan Ulusal Bisiklet Konseyi Danışmanı Adam Bodor, Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi ile incelemelerde bulunmak üzere bisikletle Köyceğize geldi.
     Bodor ve Ekmekçi ile beraberindekileri Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay ile Köyceğizli bisiklet severler karşıladı. Bisiklet grubu, Köyceğizli bisiklet severler ile Köyceğiz Gölünün çevresinde 70 kilometrelik parkurda bisiklet turu yaptı.
     Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Direktörü ve Macaristan Ulusal Bisiklet Konseyi Danışmanı Adam Bodor, gazetecilere yaptığı açıklamada, Köyceğizin tarihi ve doğal güzelliklerinin kendisini çok etkilediğini söyledi.
     Bodor, bisiklet yollarında bazı eksikler bulunduğunu, fakat bunların düzenlenerek standartlara uygun hale getirilebileceğini belirterek, Ancak doğa çok uygun ve mükemmel. Burada tarih ve doğanın mutlaka değerlendirilmesi gerekir. Bölgede mutlaka ana yollardan ziyade, köy yollarından bisiklet güzergahlarının oluşturulması gerekiyor dedi.
     Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay ise ziyaretçilerini Köyceğizde ağırlamaktan mutlu olduklarını dile getirerek, EuroVelo Ağının Türkiye ayağında olmak demek, bisikletle seyahat eden 20,4 milyon kişinin konakladığı yerlerde harcadığı ortalama kişi başı 57 avrodan pay almak demek. Bunun için biz de elimizden geldiği kadar destek olmaya hazırız. Ne olursa olsun bu gibi projelere göre yapılanmalıyız, hazır olmalıyız. Doğamız zaten buna çok müsait diye konuştu.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bisikletçiler Köyceğizde pedal çevirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER