Bisikletle 3 yılda 22 ülke gezdiler

Bisikletle 3 yılda 22 ülke gezdiler -Muğla Bisiklet Derneğinin davetlisi olarak kente gelen İngiliz ve İtalyan bisikletçiler, yolculuk deneyimlerini paylaştı -Bisikletçi Mullins: Bisikletle yolculuk etmek gerçekten çok ucuz.


MUĞLA (A.A) - Muğla Bisiklet Derneğinin davetlisi olarak kente gelen ve 3 yılda 35 bin kilometre yol katedip 22 ülke gezen 2 bisikletçi, üniversite öğrencileriyle yolculuk deneyimlerini paylaştı.
     Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen söyleşide, İngiliz Sarah Mullins ile İspanyol Jesus Montelongo, gezdikleri ülkelerde çektikleri fotoğraflar eşliğinde yolculuk hikayelerini anlattı.
     İngilterede beden eğitim öğretmenliği yapan Sarah Mullins, söyleşi öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, partneri Montelongo ile bisikletle çıktığı yolculuk sırasında tanıştığını ve 3 yıldır dünyayı birlikte gezdiklerini söyledi.
     Mullins, birkaç aylığına seyahat etmek için yola çıktığını ancak 3 yıldır yollarda olduğunu belirterek, Güney Amerika, Güney Doğu Asya, Asya, Ortadoğu ve Avrupadaki 22 ülkeyi gezdiklerini, yolculuklarını 5 ay kadar daha devam ettirmeyi planladıklarını ifade etti.
     Yolculuk esnasında çadırda konakladıkları için çok az maliyetle dünya turu yaptıklarına dikkati çeken Mullins, Yemeklerimizi gittiğimiz yerlerdeki pazarlardan alarak hazırlıyoruz. Bazen de gittiğimiz yerlerdeki insanlar bizi davet ediyor ve onlara misafir oluyoruz. Bisikletle yolculuk etmek gerçekten çok ucuz. İki kişi ayda sadece 100 dolar harcıyoruz dedi.
     İspanyadan dünya turuna katılan ve psikolog olan Jesus Montelongo ise küçüklüğünden beri dünyayı gezmek gibi bir fikri olduğunu, eğitimini tamamlayıp iş sahibi olduktan sonra bisikletle dünya turuna çıktığını belirtti.
     Mullins ile bir süreliğine işlerine ara verdiklerini ve yolculuklarını tamamladıktan sonra yeniden işlerine döneceklerini anlatan Montelongo, normal hayatlarına alışmada güçlük çekeceklerini, bu yüzden kısa süre çalıştıktan sonra tekrar dünya turuna çıkmayı planladıklarını dile getirdi.
     Muğla Bisiklet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Cangır da uzun yolculuğa çıkan bisikletçilerin kurduğu bir internet sitesinden iletişime geçtiği konuklarını, üniversite öğrencileriyle buluşturmak için Muğlaya davet ettiklerini söyledi.
     Cangır, amaçlarının özellikle üniversite öğrencilerinin bisikletçilerin yaşamlarını anlamalarını sağlamak olduğuna işaret ederek, onlara bisikletin ne kadar çevreci bir araç olduğunu, bisikletin sadece çocukluktan kalan bir oyuncak olmadığını göstermek istediklerini sözlerine ekledi.
     (UCR-KG-GÜÇ-TNC-İU)
<< Önceki Haber Bisikletle 3 yılda 22 ülke gezdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER