Bisikletle dünya turuna çıkan gezgin

Bisikletle dünya turuna çıkan gezgin -Bisikletle dünya gezisi hayalini gerçekleştirmek için Ankaradan pedal çevirmeye başlayan gezgin, Uşaka vardı


UŞAK (A.A) - Bisikletle 7 yılda 7 kıtadaki 85 ülkeyi gezmeyi hedefleyen ve yolculuğuna iki gün önce Ankaradan başlayan Gürkan Genç, Uşaka vardı.
     Demir Atlı Adam diye tanınan Gürkan Genç, 12 yaşında kurduğu dünyayı bisikletle gezme hayalini gerçekleştirmek için Ankaradan pedal çevirmeye başladığı gezisinde Uşaka geldi.
     Cumhuriyet Meydanında gazetecilere açıklama yapan Genç, iki yıl önce Türkiyeden bisikletiyle Japonyaya gittiğini, yolculuğu boyunca yaşadıklarını çeşitli üniversitelerde öğrencilerle paylaştığını, turunda insanlara bisiklet sevgisini anlatmayı amaçladığını kaydetti.
     Yolculuğun zorlu geçeceğini, 7 yıl sonra Türkiyeye döneceğini ifade eden Genç, 12 yaşındayken bisikletle dünyayı dolaşmak istemiştim. Yaşım 33 oldu şimdi bu hayalimi gerçekleştiriyorum. Türkiyenin pek çok ilini gezdim. Şimdi dünyayı dolaşacağım. Umarım sağ salim yeniden ülkeme dönebilirim. Uşaktan İzmire, oradan da İstanbul üzerinden Avrupaya geçeceğim. Bizler Evliya Çelebinin torunlarıyız. Onun anlayışını bu yüzyılda gerçekleştirmek beni çok mutlu ediyor. Yolculuğum sırasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyorum. Yolculuk 115 bin kilometre sürecek diye konuştu.
     Günü Uşakta geçirecek olan Genç, yarın sabah bisikletiyle yolculuğuna devam edecek.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Bisikletle dünya turuna çıkan gezgin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER