Bisikletle dünya turuna çıktı

Bisikletle dünya turuna çıktı -Barcelonadan 16 ay önce bisikletiyle dünya turuna çıkan 71 yaşındaki turist Mersine ulaştı


MERSİN (A.A) - İspanyanın Barcelona kentinden 16 ay önce bisikletiyle dünya turuna çıkan Frederik Barnet Mullare (71) Silifke ilçesine ulaştı.
     Aşçılıktan emekli olduktan sonra dünya turuna çıkmaya karar veren ve Silifkeye ulaşan Mullare, ilçedeki bazı turizm acentelerine uğrayarak, bölgenin tarihi yerleri hakkında bilgi aldı.
     Mullare, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 ay önce bisikletle çıktığı yolculuk boyunca Danimarka, Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İsviçre, İtalya, Portekiz, Slovenya, Hırvatistan, Macaristan, Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya ve Yunanistanı gezdiğini söyledi.
     Son olarak geldiği Türkiyede ismini soranlara Fatih diye yanıt verdiğini dile getiren Mullare, Türkçe öğrenmeye de başladığı, Türkiyede vatandaşların misafirperverliğinden çok etkilendiğini belirtti.
     Türkiyeden sonra Bulgaristan, Romanya, Moldova, Ukrayna, Rusya, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, İran, Pakistan, Hindistan ve Çin gibi ülkeleri de gezeceğini anlatan Mullare, Silifkeye gelene kadar yaklaşık 33 bin kilometre yolu geride bıraktığını kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Bisikletle dünya turuna çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER