Bismilde kavga

Bismilde kavga -Lise öğrencisinin yakınları ile polis arasında çıkan arbedeye öğrenciler karıştı -Olayda 4 polis, 12 öğrenci ve 3 öğrenci yakını hafif yaralandı


DİYARBAKIR (A.A) - Bismil ilçesinde, bir öğrencinin yakınları ile polis arasında çıkan arbedede, 4ü polis, 12si öğrenci ve 19 kişi hafif yaralandı.
     Edinilen bilgiye göre, Bismil Anadolu Teknik Meslek Lisesi pansiyonunda kalan İ.E, huzursuzluk çıkardığı iddiasıyla okul idaresi tarafından disipline verildi. Okula davet edilen öğrenci velisi Mesut E. ile yöneticiler arasında yaşanan tartışma üzerine polis çağrıldı.
     Okula gelen polis ekibi, kendilerini cep telefonu ile görüntülemek isteyen Mesut Eye müdahale etti. Çıkan arbedeye Mesut Enin akrabaları ve bir grup öğrenci de katıldı.
     Kavgaya dönüşen olayda 4 polis, 12 öğrenci ve 3 öğrenci yakını hafif yaralandı.
     Mesut E. dışındaki yaralılar, Bismil Devlet Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
     Mesut E, polisler tarafından darbedildiğini ileri sürdü. İHD Diyarbakır Şubesi üyeleri, Eşeni hastanede ziyaret ettikten sonra ailesi ile Bismil Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
     Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığını söyledi.
     Olayın adliyeye intikal ettiğini kaydeden Bakır, Takip ediyoruz, kapatmış değiliz. Gerekli idari ve adli soruşturma devam ediyor. Şu an soruşturma devam ettiği için net bir şey söyleyemeyiz. Vatandaşımız iddiası ispat etmek durumunda. İddia doğru çıkarsa idari ve adli soruşturma doğrultusunda gereği yapılır. Doğru çıkmazsa vatandaşımız iftira atma suçu işlemiş olur. Gerekli inceleme yapılacak. Bir sonuca varılacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Musa Çelebi / Nurten Aslan
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER