Bitliste Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalandı

Bitliste Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalandı


BİTLİS (A.A) - Vali Veysel Yurdakul, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) İl Başkanı Kürşat Gültekin ve sendika üyeleri arasında Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalandı.
     Valilik Toplantı Salonunda konuşan Vali Yurdakul, bu sözleşmenin memurların iş hacmini artıracağını söyledi.
     Anayasanın değişen 53. maddesi doğrultusunda, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı doğduğunu ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:
     Ülkemizin de imzaladığı Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) sözleşmeleri, anayasamızın 90. maddesi kapsamında, mevzuatımızda bağlayıcı hükümler ve bu çerçevede 4688 sayılı Kamu Görevlileri ve Sendikaları Kanununda değişiklik yapan 6289 sayılı kanun, 11 Nisanda 28261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu çerçevede sözleşmenin tarafı olan çalışanların ekonomik durumu, işverenin mali gücünün elverdiği ölçüde, insanca yaşamı sağlamak, bilgi ve becerisini geliştirmek, aynı işi yapan kişiler arasındaki ücret dengesini sağlamak, emeğin karşılığını almak, adaletli ücret dağılımını sağlamak, çalışanların sosyal ve kültürel düzeylerini yükseltmek, geleceğe güvenle bakmasını temin etmek, ekonomik ve sosyal barışı sağlamak, çalışma performansını arttırarak demokratik ve katılımcı çalışma düzenini oluşturmak amaç edinilmiştir.
     Bu sözleşmeden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde çalışan 45, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğindeyse çalışan 77 kişinin faydalanacağını belirten Yurdakul, sözleşmeden yararlanan personellere aylık 410 lira iyileştirme yapıldığını ve bu çalışanlara Ramazan ve Kurban Bayramlarında da aynı ücretin ödeneceğini bildirdi.
     Bazı illerin bu sözleşmeyi imzaladığını, bazı ilerin de beklediğini kaydeden Yurdakul, Ama biz orta bir yol seçtik. Yapılan uygulamaları da göz önüne alarak, çalışanları mağdur etmedik. Onlardan da gelecek dönemde daha etkin, verimli ve sürdürülebilir bir performans bekliyoruz. Taraflarla bu sözleşmeyi imzaladık. Sözleşmenin ilimize, ülkemize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.
     Üç hafta önce Bitliste göreve başladığını belirten Yurdakul, bir yönetimin çalışanlarının, o yönetimin en büyük zenginliği olduğunu kaydederek, yapılan bu katkıların bütçe çerçevesinde düzenlendiğini ifade etti.
     Yurdakul, Arkadaşlarımızın maddi ve manevi gelişimlerini sağlayacak her türlü katkının arkasındayız. Bu çerçevede en iyisini yaptığımızı düşünüyorum. Mümkün olsa bu katkının çok daha fazla olmasından yanayız. Arkadaşlarımız daha önce canla başla nasıl çalışmışlarsa, bundan sonra da bu şekilde çalışacaklar. Bu katkıyı aldıktan motive olacaklar ve içtenlikle çalışacaklar. Kırsal alan başta olmak üzere daha fazla hizmet üretecekler diye konuştu.
     Konuşmanın ardından Bem-Bir-Sen İl Başkanı Gültekin, sendikanın Genel Başkanı Mürsel Turbay adına Vali Yurdakula, İl Genel Meclis Başkanı Mirza Irmaka ve Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydına plaket verdi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER