Bitliste AB hibe programları hakkında bilgi

Bitliste AB hibe programları hakkında bilgi verildi


BİTLİS (A.A) - Bitliste, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca, AB hibe programları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı AB uzmanlarından Eşref Suroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretimle ilgili hibelerden, kurum ve kuruluşların yararlanması için bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini söyledi.
     Hayat boyu öğrenme ve gençlik programlarının bulunduğunu ifade eden Suroğlu, şöyle konuştu:
     Örgün ve yaygın eğitim yapan kurum ve kuruluşlar için programlarımız mevcut. Erasmus ve mesleki eğitim kurumlarının bizden alacağı hibeler konusunda programlarımız var. Kurum ve kuruluşların Avrupaya gitmelerini sağlamak amacıyla buraya geldik ve bilgilendirme yapacağız. Buradaki öğrenci, öğretmen, resmi ve sivil toplum kuruluşları, proje hazırlayarak Avrupaya gidecek. Bunlar, orada bilgi, birikim, tecrübe ve deneyimlerini artıracak. Orada gördükleri yenilikleri burada uygulayacak ve Avrupada yaşayan dezavantajlı insanlarla ilgili bilgiye sahip olacaklar. Dolayısıyla kültür etkileşimiyle ön yargılar ortadan kalkacak. Kurumların, bireylerin ve sivil toplum kuruluşlarının, Avrupaya ulaşım ve bütün masraflarını kurum olarak üstleniyoruz.
     2004 yılından bu yana 350 bin kişiyi Avrupaya gönderdiklerini bildiren Suroğlu, projelerin hibeleri değiştiğini ifade ederek, aralık ayında başvuru formu yayınlanacaklarını, başvurunun 21 Şubatta sona ereceğini ve projelerin mayıs ayında açıklanacağını kaydetti.
     Bitlisin 10 projesinin kabul edilmesi halinde en az 200 kişinin Avrupaya gideceğini ve bunun çok önemli olduğunu belirten Suroğlu, Çünkü Avrupaya gidecek olan çocuklar ilk defa uçağa binecek, havaalanı görecek, farklı insanlarla tanışacak ve onların orada nasıl yaşadığını görecek. Bu da onların deneyim yaşamasına neden olacak. Ancak Bitlis projeler konusunda yeterli değil. Gerekli kriterlere uygun, güzel projelerin üretilmesi gerekiyor dedi.
     Bitlisteki bilgilendirme toplantısına katılımın fazla olduğunu kaydeden Suroğlu, Şanlıurfada yoğun bir duyuru yapmalarına rağmen toplantıya çok az sayıda kişinin katıldığını belirtti.
     Suroğlu, Şanlıurfa, Bitlisten daha büyük. Ancak toplantıya katılım fazla olmadı. Toplantımıza Bitlis Belediyesi, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları ilgi gösterdi. Ancak toplantıya katılanların ciddi bir çalışma yapması gerekiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste AB hibe programları hakkında bilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER