Bitliste besicilere hibe desteği verilecek

Bitliste besicilere hibe desteği verilecek


BİTLİS (A.A) - Doğu Anadolu Projesiyle (DAP), damızlık sığır işletmesi yatırımlarının desteklenmesi kapsamında, besicilere hibe desteği verilecek.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte etçi ve kombine ırklarla kurulacak işletmelere, yüzde 40 hayvan alımı desteği verileceğini söyledi.
     İşletmelere ayrıca yüzde 40 süt sağım sistemi ve yüzde 30 hayvan barınakları inşaatı için hibe desteği verileceğini açıklayan Korkmaz, şöyle konuştu:
     "DAP kapsamında yapılan desteklemelerden gerçek ve tüzel kişiler 2015 yılına kadar faydalanabilecek. Proje sahibi, sadece bir projesi için hibe desteğinden faydalanabilecek. Bu kapsamda uygulanacak hibe desteğinden, projesi zamanında onaylanan ve projesini belirlenen süre içinde tamamlayan yatırımcılar faydalanacak."
     Bitlisin hayvancılığın çok yoğun olarak yapıldığı bir il olduğunu vurgulayan Korkmaz, son dönemde kırsal kalkınma yatırımlarından, küçükbaş ve manda işletmelerin barınak yapımının DAP kapsamına alındığını bildirdi.
     Korkmaz, "Ayrıca bakanlığımız ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına da destek vermekte" dedi.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste besicilere hibe desteği verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER