Bitliste birleşen STKlar, BEHÖPü kurdu

Bitliste birleşen STKlar, BEHÖPü kurdu


BİTLİS (A.A) - Bitliste faaliyet yürüten 19 sivil toplum kuruluşu (STK) birleşerek, Barış Eşitlik Hak ve Özgürlükler Platformunu (Bitlis-BEHÖP) kurdu.
     Nisan ayında Bitlis-BEHÖPün kuruluşu için mutabakat toplantısı yapan 37 STKdan 19u, aldıkları karar sonucunda, Bitlis-BEHÖPü kurdu.
     Bitlis-BEHÖP Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Kenan Avkan, platformun, Bitlis il sınırları dahilinde faaliyet gösteren farklı düşünce ve faaliyetlere sahip, çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluştuğunu söyledi.
     Avkan, "Toplumu yakından ve doğrudan etkileyen siyasal, sosyal, kültürel, ekonomik, ekolojik, hak ve özgürlükler alanlarındaki, baskı, sömürü, engelleme ve hak ihlallerine karşı duruş sergileyerek, mücadele etmeyi amaçlıyoruz" dedi.
     Platformun, ülkede ve dünyada, savaşa karşı kalıcı barışın oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapmayı hedeflediğini bildiren Avkan, seslerinin adaletin, eşitliğin, özgürlüğün, barışın ve kardeşliğin sesi olacağını sözlerine ekledi.
     Bitlis Barosu Başkanlığı, Bitlis KESK ve bileşenleri, İHD Bitlis Temsilciliği, Özgür Eğitim-Sen Tatvan Temsilciliği, Akabe Der, Tatvan Dini Hizmetler Derneği, Bitlis Avcılık Derneği, Bitlis İHH Temsilciliği, Tatvan Engellileri Destekleme Derneği, Tatvan Meya-Der, Bitlis Memur-Sen ve Bileşenleri, Özgür-Der Tatvan Şubesi, Kurdi-Der, Tatvan Furkan Der, Tatvan İpek Yolu Kültür ve Turizm Derneği, MUSİAD Bitlis Temsilciliği, Bitlis Tütün Üreticileri Derneği, Tatvan Hizmet-İş Sendikası ve Tatvan Kayak Sahil Spor Kulübü Derneği platformda yer aldı.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste birleşen STKlar, BEHÖPü kurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER