Bitliste Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri

Bitliste Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri


BİTLİS (A.A) - Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürütülen Evde Sağlık ve Bakım Hizmetlerinden, geçen yıl bin 843 kişinin faydalandığı bildirildi.
     Bitlis Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Yakışır, yaptığı yazılı açıklamada, komisyon tarafından belirlenen bin 843 hastaya, evinde bakım hizmeti sağlandığını belirtti.
     Periyodik bakım hizmetlerinin 2013 yılında da devam edeceğini ifade eden Yakışır, şunları ifade etti:
     2012 yılında bin 843 hastaya hizmet verdik. Bu hastalara belirlenen aralıkta bakım yapılmakta. Hastanın bulgularına göre tedavi planlanmakta. Evde bakım hastaları, özellikli hastalardır. Çoğunluğu günlük temel ihtiyaçlarını karşılayamayan kişilerden oluşmakta. Evde bakım hizmeti almak isteyen kişiler için, aile hekimlerimizle koordineli şekilde çalışıyoruz. Başvuran kişinin evde bakım hizmeti almaya uygun olup olmadığı komisyonumuzca belirlenmekte. Hastanın mevcut durumu göz önüne alınarak 1. veya 2. basamak sağlık hizmeti almasına karar veriyoruz. Mevcut evde bakım araçlarımızla hastaların gerektiğinde transferini sağlıyoruz.
     Kamu Hastaneler Birliği ile koordineli şekilde çalıştıklarını ve gerekli görüldüğünde ilgili uzman hekimleri, hastanın evine kadar götürdüklerini belirten Yakışır, evde bakıma muhtaç hastaların sağlık kuruluna başvurmalarını da organize ettiklerini bildirdi.
     İlgili hastanelerden randevu aldıklarını ve hastaların naklini sağladıklarını bildiren Yakışır, Bu hizmetleri yaparken, bazı aksaklıklar yaşanıyor. Evde bakım hastası olmamasına rağmen, evde bakımdan yararlanmak isteyenler var. Bu konuda arkadaşlarımız sıkıntı yaşıyor. Evde bakım plan ve program dahilinde verilmesi gereken bir hizmet. Vatandaşımızın biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER