Bitliste içme suyu isale hattı ihaleye

Bitliste içme suyu isale hattı ihaleye çıkıyor


BİTLİS (A.A) - Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, il merkezinde içme suyu isale hattı ihalesinin 17 Ağustosta yapılacağını bildirdi.
     Alaydın, yaptığı açıklamada, Bitlis merkezde içme suyu ana isale hattını, kendi kaynaklarıyla borçlanarak ihaleye çıkacaklarını söyledi.
     Bu çalışmanın ardından yaklaşık 200 bin nüfusluk bir şehrin su ihtiyacını karşılayacaklarını ifade eden Alaydın, şöyle konuştu:
     Projelerimiz artık ihale aşamasına geldi. İçme suyu isale hattı konusunda Devlet Su İşleri (DSİ) ile protokol yaptık. Protokol çerçevesinde borçlanarak, ana isale hattını DSİye yaptırıyoruz. DSİ İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı, 17 Ağustosta içme suyu isale hattının ihalesini yapacak. İhale kapsamında, içme suyu depoları ve depolar arası bağlantı da yapılacak. Ayrıca Bitlisin içme suyu ihtiyacını karşılayan Duap ve Celikan kaynaklarından gelen hatlar için, 7 ayrı yerde hat döşenecek ve depolara bağlanacak. SCADA sistemiyle döşenecek olan isale hattı su kaçağını da önleyecek ve kayıp oranı da sıfırlayacak.
     Duap ve Çelikan kaynaklarından saniyede toplam 235 litre suyun şehir şebekelerine verileceğini dile getiren Alaydın, bu projenin yaşama geçmesiyle yaklaşık 200 bin nüfusa yetecek suyu elde edecekleri kaydetti.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste içme suyu isale hattı ihaleye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER