Bitliste KKKA hastalığı bilgilendirme toplantısı

Bitliste KKKA hastalığı bilgilendirme toplantısı


BİTLİS (A.A) - Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesince Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) bilgilendirme toplantısı düzenledi.
     Bitlis Devlet Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mehmet Yakışır, Sağlık Bakanlığı tarafından KKKA hastalığıyla mücadele kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerine ilaçlama faaliyetleri için gerekli ilaçların gönderildiğini söyledi.
     Hayvanların meraya çıktığı ilk haftadan itibaren 21 gün arayla 4 kez ilaçlanması gerektiğini belirten Yakışır, şöyle konuştu:
     Halk Sağlığı Müdürlüklerinin bunu takip edip bakanlığa rapor hazırlaması gerekiyor. Bitliste Hizan, Tatvan ve Mutki olmak üzere üç öncelikli ilçemiz var. İlimizde 2002 ve 2010 yılları arasında KKKA hastalığı ön tanısıyla yatırılan 12 vakamız mevcut. Bunlardan yedisinden pozitif sonuç çıktı. 2010 yılında maalesef Tatvanda bir kişi bu hastalıktan hayatını kaybetti.
     Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Mahir Kapmaz ise toplantıda KKKA hastalığının belirtileri ve korunma yollarıyla ilgili sunum yaptı.
     Toplantıya Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, devlet hastanesi başhekimi Tolga Kafadar ve sağlık çalışanları katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Berin Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bitliste KKKA hastalığı bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER