Bitliste öğrencilere mesleki danışmanlık

Bitliste öğrencilere mesleki danışmanlık


BİTLİS (A.A) - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetleri kapsamında, meslek seçimi için Bitlis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesindeki öğrencilere dergi dağıttı.
     Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, her okula bir mesleki danışman görevlendirerek, öğrencileri istedikleri mesleklere yönlendireceklerini söyledi.
     Meslek seçiminin geleceği etkileyen en önemli kararlardan biri olduğunu belirten Aslan, şöyle konuştu:
     Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğünce hazırlanan, Meslek Seçimine Destek Dergisinin dağıtımına Bitliste de başladık. İşkurun görev alanlarından biri de meslek danışmanlığıdır. Bu anlamda hazırlanan dergileri rehber öğretmenlere, orta okul ve lise son sınıf öğrencilerine dağıtıyoruz. Son sınıf öğrencilerine, mesleki bilgilerin iş ve meslek danışmanlarınca verilmesi, öğrencilerimizin meslek seçimi konusunda sağlıklı karar almasını sağlayacak.
     Bitlis merkez ve ilçelerindeki 180 okulda eğitim öğretimini sürdüren orta okul ve lise son sınıf öğrencilerine danışmanlık hizmeti vereceklerini belirten Aslan, her okula bir meslek danışmanı görevlendireceklerini söyledi.
     Danışmanların, öğrencileri meslek seçme konusunda bilgilendireceğini bildiren Aslan, bu kapsamda kişilerin meslek seçiminde bilgi ve eksikliğinin giderileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste öğrencilere mesleki danışmanlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER