Bitliste toplantı, gösteri ve yürüyüş güzergahı

Bitliste toplantı, gösteri ve yürüyüş güzergahı değişti


BİTLİS (A.A) - Bitlis Valiliğinin aldığı kararla kentte toplantı, gösteri, yürüyüş ve miting alanı ile güzergahlarda değişiklik yapıldı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşler Kanununun 6. maddesiyle, aynı kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 3. maddesinde geçen hükümler doğrultusunda, kentteki alanlarda değişiklik yapıldığı belirtildi.
     Karara göre, Cumhuriyet Caddesindeki Gökmeydanın toplantı, gösteri, yürüyüş ve miting alanı olarak belirlendiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
     100. Yıl Atatürk İlköğretim Okulu önü ilk toplanma yeri. Selahaddin Eyyubi Caddesi yürüyüş güzergahı. Selahaddin Eyyubi ve Cumhuriyet caddeleri ile Eski Sinema Yokuşu dağılma yönü ve yerleri. Eski Sanayi Sitesindeki şehir içi minibüs durağının önündeki yerin alternatif toplantı ve gösteri, yürüyüş alanı. Alemdar Cami önündeki boş alanın alternatif toplantı, gösteri, yürüyüş ve toplanma alanı. 720. Sokak ile Eski Sanayi Sitesi arasındaki güzergah ise alternatif toplantı, gösteri ve yürüyüş güzergahı olarak belirlendi. Bu kapsamda toplantı, gösteri ve yürüyüş güzergahı ile afiş ve pankart asılacak yerlerin mevcut imkanlarla ilan edilmesi ve ilan edildiğine dair tanzim edilecek ilan tutanağı ve belgelerin, Bitlis Emniyet Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir.
     Açıklamada, Toplantı Düzenleme Kurulunun talebi doğrultusunda, belediyenin uygun göreceği yerlerin afiş ve pankart yeri olarak tespit edilmesinin Valilik Makamının 14.02.2013 tarihli oluru ile uygun görüldüğü kaydedildi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bitliste toplantı, gösteri ve yürüyüş güzergahı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER