Bitliste toplu taşımaya yeni sistem

Bitliste toplu taşımaya yeni sistem


BİTLİS (A.A) - Bitlis Sınırlı Sorumlu 13 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, kente getirdiği yeni 25 midibüsle, Avrupa standartlarında toplu taşımacılık yapacak.
     Kooperatif Başkanı Felemez Kök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlisin gelişimine katkıda bulunmak için, toplu taşımayı farklı bir sisteme dönüştürdüklerini söyledi.
     Kök, şöyle konuştu:
     Yeni sistem, sadece Bitliste değil, Türkiyede ilk olma özelliği taşıyor. Toplu taşımada bir havuz sistemi geliştirdik. Havuz sistemiyle, artık araçlar birbirleriyle rekabet etmeyeceği için, yolcu kazanma endişesi olmayacak. Ayrıca duraklar dışında yolcu alınmayacağı için, trafik akışında sıkıntı yaşanmayacak. İnsanımız bu konuda bilinçlendirilecek. Vatandaşın duyarlı davranmasını bekliyoruz. Toplu taşımada, şehir içi trafiği aksamayan tek il Bitlis olacak. İlk etapta getirdiğimiz 25 aracımızı ve merkezdeki teknik donanımımızı ayarladık.
     Kısa sürede araç sayısını 50ye çıkaracaklarını ve bu araçları deneyimli personellerin kullanacağını belirten Kök, aracın 21 oturarak, 33 ise ayakta olmak üzere, 54 yolcu taşıma kapasitesine sahip olduğunu kaydetti.
     Toplu taşıma konusunda vatandaşın rahat edeceğini, Bitlis Değişiyor Toplu Ulaşımda Dönüşüm Yaşanıyor ve Aklını Kullan ve Kartını Kullan sloganıyla yola çıktıklarını belirten Kök, şunları ifade etti:
     Araçlardaki dijital panolarda, araçların gideceği yerler yazıyor. Yolcularımız araca bindiğinde, cihaza kartını okutacak ve yerine geçecek. Vatandaşın güvenli şekilde yolculuk yapması için ve meydana gelebilecek herhangi bir sıkıntıya müdahale etmek için, araçlarda kameralarımız var. Bu sistemi merkezden izleyeceğiz. Personelin yolculara karşı tutum ve tavırlarını kontrol edeceğiz. Ayrıca özürlüler için araçlarımızın arka kapısında özürlü rampası girişi var. Özürlülerimiz artık rahat bir şekilde araca binebilecek.
     Araçlarda öğrenci ve tam olmak üzere iki çeşit akıllı kart kullanılacağını ve bu konuda öğrenciler için kart hazırladıklarını kaydeden Kök, ilk ve orta öğretim öğrencileri için kampanya yaptıklarını, ayda 50 liraya, öğrencinin günde 4 kez midibüse binebileceğini belirtti.
     (ŞT-BRN-BHT)
<< Önceki Haber Bitliste toplu taşımaya yeni sistem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER