Bitlis Şehit Aileleri Derneği Başkanı Apak:

Bitlis Şehit Aileleri Derneği Başkanı Apak: -Öz çocuklarına mahkeme kararıyla annelik yapan şehit eşleri var. Bu durumda olan ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz


BİTLİS (A.A) - Bitlis Şehit Aileleri Derneği Başkanı Seyfettin Apak, Öz çocuklarına mahkeme kararıyla annelik yapan şehit eşleri var. Bu durumda olan ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz dedi.
     Şehit yakınları ve gazilere tanınan hakların düzenlenmesiyle ilgili bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde yapılan değişiklikler hakkında basın açıklaması yapan Apak, şehit yakınlarına ikinci iş hakkı konusunda düzenlemelerin genişletildiğini, ancak 1982-1985 yılları arasında köylerde yapılan katliamlar sonucu şehit olan vatandaşların yakınlarının bu yasadan faydalanamadığını savundu.
     Bazı şehit çocukları ve eşlerinin de yeni tasarıdan faydalanamadığını öne süren Apak, yörede eşi şehit olan, ancak resmi nikahı bulunmayan kadınların bulunduğunu ve bu kişilerin tasarıdan faydalanamadığını kaydetti.
     Apak, şunları ifade etti:
     Doğu Anadolu Bölgesinde, 2000li yıllardan önce resmi nikah işlemi çok azdı. Yaptığımız araştırmalar sonucunda şehit düşen köy korucularımızın çoğunun evli olduğu, yalnız resmi nikahlarının bulunmadığı ortaya çıkmıştır. Bu şehitlerimizin çocukları resmiyette görünüyor. Ama eşleri resmiyette olmadığı için yeni tasarıda belirtilen haklardan yararlanamıyorlar. Öz çocuklarına mahkeme kararıyla annelik yapan şehit eşleri var. Bu durumda olan ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Berin Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bitlis Şehit Aileleri Derneği Başkanı Apak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER