Bitlis Valisi Yurdakulun okul ziyareti

Bitlis Valisi Yurdakulun okul ziyareti


BİTLİS (A.A) - Vali Veysel Yurdakul ve İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Bitlis Ticaret Meslek Lisesini ziyaret etti.
     Sınıfları gezen ve öğrencilerle bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Yurdakul, sorunların çözümü için okulun idarecileri ve öğretmenlerle toplantı yaptı.
     Öğrencilerin, daha iyi bir eğitim alabilmesi için, öğretmenlerden eğitimi iyileştiren ve geliştiren proje hazırlarını isteyen Yurdakul, şöyle konuştu:
     Her insanın ve bölgenin farklı özellikleri var. Doğal olarak ihtiyaçları da farklı. Özellikle meslek liselerinin hayata hazırlayıcı eğitim vermesiyle farkındalığını sergilemekte. Bu konuda okul yönetimi ve öğretmenlerinin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Çocukların kötü alışkanlıklarının tespit edilmesi, çevreye duyarlı ve sağlıklı nesil olarak yetişmelerini sağlamak gerekiyor. Ayrıca okul ve halk kütüphanelerimizde, milli değerlerimizi yansıtan kitapların yer alması gerekiyor.
     Korkmaz ise, okulun bu yıl ki LYS hedefinin 300 puan olduğunu belirterek, geçen yıl 290 puan alarak gösterdikleri başarıdan dolayı okul idarecilerini ve öğretmenleri tebrik etti.
     Bitlis Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Yaşar Alabalık da, kentte son yıllarda ilk ve orta öğretimlerde eğitim kalitesinin yükselmesinini, lise eğitimlerine olumlu yansıdığını kaydetti.
     Alabalık, başarının sağlanmasında, görev yapan öğretmenlerin yerli olmasının ve kentte uzun süre kalmasının etkili olduğunu ifade etti.
     Öğretmenler de, Vali Yurdakuldan, öğrencilerinin sportif faaliyeti için halı saha yapılmasını talep etti.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitlis Valisi Yurdakulun okul ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER