Böbrek nakli yapılan 3 hasta taburcu

Böbrek nakli yapılan 3 hasta taburcu edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde böbrek nakli yapılan 3 hasta taburcu edildi.
     Başhekim Prof. Dr. Yusuf Yağmur, hastanelerinde başarılı şekilde böbrek nakli yapılmasına başlandığını belirterek, geçen hafta 2 günde 3 hastaya böbrek nakli yapıldığını söyledi.
     Nakil yapılan hastaların sağlık durumunun iyi olması dolayısıyla çok mutlu olduklarını ifade eden Yağmur, şöyle konuştu:
     Her 3 hastamızda da hiç bir sıkıntı kalmadı. Hepsi de kendi idrarlarını sağlıklı bir şekilde çıkarıyorlar. Bütün değerleri normale inmiş durumda. Ben ve ekibim büyük mutluluk yaşıyoruz. Bu işi gerçekleştiren Organ Nakli Merkez Sorumlu Hekimi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Veysi Bahadır ve Nurettin Ay çok başarılı nakil gerçekleştirdi. Organ nakli son derece önemli ve hayati bir işlem. Ülkemiz genelinde bu işi uygulayan çok iyi hastaneler de var. Organ nakli merkezi müdürümüz Doç. Dr. Ayhan Dinçkan hocamıza da yine teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten bölgemize çok büyük katkı da bulundular. Hastanemizde altyapısı hazırlanmış ve her unsuru en ince ayrıntılarına kadar düşünülmüş bir merkez oluşturduk. Hastalarımızı da çok şükür taburcu ettik. Önümüzdeki haftadan itibaren yoğun bir şekilde yeni hastalar almaya başlayacağız. Birbirini tamamlayan ve son derece tecrübeli ve uyumlu bir ekibimiz var. Hastalarımız çok sağlıklı. Bugün hastalarımızı taburcu etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Yeni hayatlarında kendilerine başarılar diliyoruz En kısa zamanda karaciğer naklini de yapacağız bu müjdeyi de burada vermiş olayım.
     Organ Nakli Merkez Sorumlu Hekimi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Veysi Bahadır ise kısa süre içerisinde oluşturulan merkezde böbrek nakillerine başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, Hastalarımızın sağlıklı olması hepimizi çok sevindirdi. İlk kontrolleri de gayet iyi. Bundan sonra ki haftalar da hızımızı kaybetmeden yeni nakillere devam edeceğiz. Artık hastalarımıza böbrek nakli hizmeti veriyoruz diye konuştu.
     Nakil yapılan hastalardan 51 yaşındaki Ramazan Kurt ise eşinin böbreğinin kendisine nakil edildiğini hatırlatarak, Şimdi sağlık durumum gayet iyi. Yaşadığımız sıkıntılar geride kaldı. Başta Başhekim Yusuf Yağmur ve operasyonu yapan Veysi Bahadıra ve diğer tüm görevlilere teşekkür ediyorum. Hiçbir ücret ödemedik, yeşil kartımızla geldik ve çok şükür sağlığımız yerinde mutlu bir şekilde ayrılıyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Böbrek nakli yapılan 3 hasta taburcu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER