Bodrumda 23 bin öğrenci ders başı

Bodrumda 23 bin öğrenci ders başı yaptı


MUĞLA (A.A) - Bodrumda 2012-2013 eğitim öğretim yılında yaklaşık 23 bin öğrencinin ders başı yaptığı bildirildi.
     Yeni eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla Güler Mustafa Kızılağaç İlköğretim Okulunda tören düzenlendi.
     Törende konuşan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, eğitimin Türk milletinin özgürlük, bağımsızlık ve çağdaşlaşma sürecinde ilk adımın atıldığı, büyük başarıların sağlandığı konulardan biri olduğunu söyledi.
     Atatürkün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmenin ancak bilgiyle sağlanabileceğini belirten Gödekmerdan, Yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ise ilköğretimde atılır. Türk milleti ilk eğitimin önemini tarih sahnesine çıkışları ile kavramış ve çağdaş devletlerden hep bir önde olmuştur dedi.
     Gödekmerdan, Bodrumda 12si özel olmak üzere 80 okulda yaklaşık 23 bin öğrencinin öğrenim göreceğini, bu okullarda yaklaşık bin 100 öğretmenin görev yapacağını kaydetti.
     Bodrumda 6sı özel olmak üzere 8 anaokulu, 2si özel olmak üzere 27 ortaokul, 1 eğitim uygulama okulu ve iş eğitim merkezi, 1 mesleki eğitim merkezi ve 2si özel olmak üzere 11 orta dereceli okulun bulunduğunu anlatan Gödekmerdan, Bu öğretim yılından itibaren ilköğretim okullarımız ilkokul ve ortaokul olmak üzere 4er yıllık devrelerden oluşturulmuş. Elbette lise okumak zorunlu hale getirildiğinden zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmıştır diye konuştu.
     İlköğretim okulu öğrencilerinin şiirler okuduğu törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumda 23 bin öğrenci ders başı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER