Bodrumda 37. Turizm Haftası Etkinlikleri

Bodrumda 37. Turizm Haftası Etkinlikleri -15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası kapsamında İskele Meydanında turizmcilerin katıldığı etkinlik düzenlendi


MUĞLA (A.A) - Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Otelciler Derneği (BODER) "Turizm Haftası" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.
     İskele Meydanında düzenlenen etkinliklerde ilçede faaliyet gösteren bazı oteller stant açtı, ziyaretçilere ikramda bulunuldu. Etkinlikte Güler Mustafa Kızılağaç İlköğretim Okulu öğrencileri de halkoyunları gösterisi sundu.
     Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bodrumda turizm sezonunun başladığını kaydetti.
     Beklentilerinin çok olumlu olduğunu, bu sene turist artışı beklediklerini anlatan Gödekmerdan, "İlk aldığımız rakamlarda bu yıl üst düzeyde bir artış olacağını gösteriyor. Bütün kurumlarımızla belediyelerimizle turizm kuruluşlarımızla tedbirlerimizi aldık, sezona hazırlanıyoruz. Düzenli uçak seferlerimizde başladı" dedi.
     Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrumda Turizm Haftası etkinliklerini geleneksel hale getirdiklerini anlattı.
     Her sene otellerinde katılımıyla etkinlikler düzenlediklerini belirten Kocadon, "Meydanda Bodrumda bulunan bazı otellerimiz stant açtı, tanıtıcı broşür veriyorlar. Gelen turistlerimize ve yerli insanlara hem ikram hem tanıtım yapıyorlar. Turizm haftasına onlar da katkıda bulunuyor" diye konuştu.
     Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müdürü Yaşar Yıldız da Bodrumun Türkiyede turizmi başlayan ilk bölgelerden birisi olduğunu kaydederek, "Turizm, Bodrum için çok önemli. Güzel bir kasaba, kültürü ile birleştikten sonra çok daha kaliteli turistin geleceğini sanıyorum. İnsanlar sadece denize girmeye gelmiyor, Bodrumun kültürünü de merak ediyor. Turizm sezonunun herkese hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
     Bu arada meydanda fotoğraf sanatçılarının açtığı sergiler, vatandaşlarca ilgiyle geziliyor.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumda 37. Turizm Haftası Etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER