Bodrumda kayıp arama operasyonu

Bodrumda kayıp arama operasyonu -AKUT Ekipleri, yılandan korkarak ormanda kaybolan 2 İngiliz kız arkadaşı 1 saatlik arama sonucunda buldu


MUĞLA (A.A) - Bodrumda gezintiye çıktıkları ormanda yılan görerek kaybolan İngiliz iki kız arkadaşı Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri, 1 saatlik arama sonucunda buldu.
     Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Yalıçiftlik beldesinde arkadaşı ile birlikte Büyükdağ mevkinde yürüyüşe çıkan Kırsty Walker (21) ve Juliette Tves (20) önlerine çıkan yılandan korkarak yollarını kaybetti. Bölgeye yakın bir otelde çocuk bakıcısı olarak çalışan iki arkadaş, oteldeki diğer çalışma arkadaşlarından yardım istedi. Walker ve Tvesin bu sırada telefonlarının şarjları bitti. Kaybolan İngilizlerin arkadaşları durumdan 112 ve AKUT ekiplerini haberdar etti.
     Bölgeye gelen Bodrum AKUT gönüllüleri, dağlık arazide kaybolan iki kız arkadaşı bulmak için çalışma başlattı. Bodrum AKUT Lideri Saadettin Uslu yönetiminde 6 kişilik ekip tarafından aranan iki İngiliz, yaklaşık 1 saat sonra Büyükdağ mevkinde bulundu.
     AKUT ekipleri tarafından bulundukları yerden alınan Walker ve Tves çalıştıkları Sea Gaerden isimli otele getirildiler.
     Kurtarma operasyonu hakkında gazetecilere bilgi veren Bodrum AKUT Ekip Lideri Saadettin Uslu, 112den kendilerine ihbar geldiğini ifade ederek, 2 kişinin bu bölgede dağda kaybolduğu şeklinde bilgi aldık. Kendilerine irtibat kurulamamış, telefonlarının şarjları bittiği şeklinde bilgi geldi. Bizde bu ihbar sonucunda bölgede hemen arama çalışmalarına başladık. Otelden de güvenlik ekipleri arama çalışmalarına destek verdi. Ortaklaşa bir çalışma sonucunda yaklaşık 1 saat süre içerisinde kayıp iki kişiye ulaştık dedi.
     Kayıp iki kişiye ses temasıyla ulaştıklarını belirten Uslu, Sağlık durumları gayet iyiydi. Yolda yılan görmüşler ve panik yaparak yollarını kaybetmişler. Akşam saatleri olduğu için hava da kararmış. Biz bulduğumuzda panik haldelerdi. Ama şuan sağlık durumları gayet iyi diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Süleyman Elçin
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Bodrumda kayıp arama operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER