Bodrumlu öğrencilerin Sokak kitapları projesi

Bodrumlu öğrencilerin Sokak kitapları projesi -Lise öğrencileri, atık malzemelerle yaptıkları ve kütük görünümü verdikleri kitaplıklarla hem geri dönüşüm sağlayıp hem de insanlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor


MUĞLA (A.A) - Bodrumda lise öğrencileri, atık malzemelerle yaptıkları ve kütük görünümü verdikleri kitaplıklarla hem geri dönüşüm sağlayıp hem de insanlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor.
     Öğrencilerce hazırlanan Sokak kitapları projesi, Bodrum Marmara Koleji Halikarnassos Kültür Merkezinde yapılan sunum ile tanıtıldı. Öğrenciler, sosyal sorumluluk projesi ile kitaba verilmesi gereken öneme dikkat çekmeyi amaçlıyor.
     Kütük görünümlü kitaplık, büyük çaplı bir su borusunun içinde bölme oluşturulmasıyla yapılıyor. Kütük görünümü ise atık kağıtların tutkalla kitaplığa yapıştırılmasıyla kazandırılıyor. Hazırlanan kitaplık, kolejin bahçesine konuldu. Proje kapsamında daha sonra Bodrum sokaklarına da aynı şekildeki kitaplıkların konulması hedefleniyor.
     Marmara Koleji fizik öğretmeni Dilek Hasırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje ile insanların kitaba çok daha kolay ulaşabilmesini hedeflediklerini ifade ederek, Sokaklarda karşılarına birden çıkan kitaplıklar sayesinde insanların bilinç altına kitap okuma alışkanlığını aşılamak istedik. O nedenle projeyi yaptık. Kitaplık, eski kitaplardan oluştuğu için bu açıdan da iyi bir mesajı var. Amacımız insanların kitaba daha kolay ulaşabilmesini sağlamak dedi.
     Proje kapsamında anket çalışması da yaptıklarını anlatan Hasırcı, Öğrencilerin yaptığı anket çalışmasında okulumuzdaki öğrenciler ve vatandaşlardan yaklaşık 10 bin görüş alındı. Bu görüşler değerlendirilecek ve elde ettiğimiz sonuç rapor halinde TÜBİTAKa sunularak diye konuştu.
     Hasırcı, projeleri ile mart ayında yapılacak TÜBİTAK Ege Bölge Finallerine katılmayı planladıklarını kaydetti.
     Projeyi yapan öğrenciler ise proje ile insanlara okuma alışkanlığının kazandırılması ve atıkların değerlendirilmesini amaçladıklarını belirttiler.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumlu öğrencilerin Sokak kitapları projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER