Boksa genç yetenekler aranıyor

Boksa genç yetenekler aranıyor -Fenerbahçe Ankara Boks Okulu, İskitlerdeki bir okulda yeni boksörler keşfetmek için ön kayıtlara başladı


ANKARA (A.A) - Fenerbahçe Ankara Boks Okulu, İskitlerdeki Evliya Çelebi İlköğretim Okulunda yeni boksörler keşfetmek için ön kayıt yapıyor.
     Fenerbahçe Ankara Boks Okulu Teknik Direktörü Mustafa Genç, Her çocuk yetenektir, yeter ki keşfedilsin projesiyle, dar gelirli ailelerin boksa yetenekli çocuklarını tespit etmeyi hedeflediklerini söyledi.
     İskitlerdeki Evliya Çelebi İlköğretim Okulunu pilot okul seçtiklerini ve buradan çıkacak genç yetenekleri Türk boksuna kazandırmak istediklerini belirten Genç, ön kayıtların ilk gününde 120 öğrenciye ulaştıklarını ifade etti.
     İstanbulun 2020 Olimpiyatlarını alması halinde burada yarışacak boksörlerin, projeden yetişeceğine inandığını dile getiren Genç, Fenerbahce Boks Okuluna yürüme mesafesinde olması nedeniyle bu okulu seçtik. Müthiş bir ilgi var. Çocuklar salona gelmeye başlayınca çevredeki bütün çocukların ilgisi artacak. Bu okulda, spor yapma imkanı olmayan, dar gelirli ailelerin çocukları eğitim görüyor dedi.
     Mustafa Genç, çocukların malzeme ihtiyaçlarının karşılanacağını, Fenerbahçe Spor Kulübünün yanı sıra projeye Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Boks Federasyonunun destek vereceğini anlattı.
     Genç, Ön kayıt yaptıran çocukların en az 80i boksa yetenekli olabilecek çocuklar. Gözlerinden ateş fışkırıyor. İçlerinden yetenekli sporcular çıkınca 2-3 yıl sonra kulübümüzden maaş da almaya başlayacak diye konuştu.
     Sokaktan ringlere projesini daha önce gerçekleştirdiklerini ifade eden Genç, sokak çocuklarını boksa kazandırdıklarını ve proje sonunda yıldızlarda bir dünya, bir de Avrupa ikincisi çıkarttıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Ülkü Parlakyıldız Karakuş
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Boksa genç yetenekler aranıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER