Bölge barolarından TBB başkan adayı seçimi

Bölge barolarından TBB başkan adayı seçimi


DİYARBAKIR (A.A) - Doğu ve Güneydoğudaki barolarınca Türkiye Barolar Birliği (TBB) başkan adayı seçimi ile ilgili toplantı yapıldı.
     Bölge Baroları Dönem Sözcüsü Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi yaptığı yazılı açıklamada, Doğu ve Güneydoğudaki 18 baronun 17sinin katılımıyla 28 Nisanda yapılan toplantı sonrasında hazırlanan metne, toplantıya katılan 17 barodan 13ünün imzasıyla "Yeni Anayasanın Yapım Sürecine ve Anayasanın Bazı Hükümlerine İlişkin Öneriler" başlıklı basın açıklamasının kamuoyuna sunulduğunu anımsattı.
     Toplantıda ayrıca, 25-26 Mayıs tarihinde Ankarada yapılacak TBB Genel Kurulunda, yönetim kuruluna aday adayı olarak iki delegenin, disiplin kuruluna ve denetleme kurullarına ise birer delegenin isminin belirlendiğini belirten Elçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Toplantıda, bölge delegasyonu tarafından yeni dönemde seçilecek TBB yönetimi ve TBB başkan adaylarına ilişkin değerlendirmeler yapılmış, beklentiler dile getirilmiştir. Ancak TBB başkan adaylarıyla ilgili ise bu aşamada nihai bir değerlendirme ve bir kararlaştırma yapılmamıştır."
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan / Meral Özdemir
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Bölge barolarından TBB başkan adayı seçimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER