Bölgesel Gelişme Faaliyetlerini Destekleme Derneği

Bölgesel Gelişme Faaliyetlerini Destekleme Derneği -Dernek Başkanı Yılmaz: Gümüşhanede kadınları daha güçlü kılmayı, sosyal ve ekonomik yaşamda kadınların rolünü artırmayı amaçlıyoruz


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Bölgesel Gelişme Faaliyetlerini Destekleme Derneği Başkanı Gülşah Yılmaz, Gümüşhanede kadınları daha güçlü kılmayı, sosyal ve ekonomik yaşamda kadınların rolünü artırmayı amaçladıklarını söyledi.
     Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek tarafından hazırlanan Türkiyenin Az Gelişmiş Bölgelerindeki Kadınların ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programının Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti desteği ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütüldüğünü belirterek, Projemize Gümüşhane İl Özel İdaresi ve Arzular Belediyesi ortak kurumlardır. Kelkit, Torul, Kürtün ve Köse kaymakamlıkları tarafından desteklenmektedir dedi.
     Hibe programının 72 bin 283 avro olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:
     Hedef kitlemiz Gümüşhane, Kelkit, Köse, Şiran, Torul ve Kürtün ilçelerindeki 18-40 yaş arası 400 kadın ve ilde faaliyet gösteren 2 sivil toplum kuruluşudur. Derneğimizin danışma birimi ise Kürtün ilçesindedir. Birimde kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal yaşama katılımları konusunda teknik destek sağlanmaktadır. Saha araştırması ve yapılan anketle kadının kentin sosyal yaşamına katılım düzeyi, aile ekonomisindeki rolü ve kentlerdeki kadın örgütlenmesinin analizi gerçekleştirildi. İlçelerdeki örgütsüz kadınlara ulaşıldı. Kürtün, Köse ve Torulda yeni kadın dernekleri kuruldu. Kadınlara Toplumsal Cinsiyet Duyarlılığı ve STK Yönetimi eğitimi verildi. Girişimcilik eğitimleri yapıldı.
     Yılmaz, projenin kapanış etkinliğinin ise Türkiyenin çeşitli yerlerinden 22 sivil toplum kuruluşunun katılımı ile 15 Kasım tarihinde yapılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bölgesel Gelişme Faaliyetlerini Destekleme Derneği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER