Boluda geyik ve karacalara yabani köpek

Boluda geyik ve karacalara yabani köpek sandırısı


BOLU (A.A) - Boluda Tabiat parkı bölgesinde bulunan ve köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan geyik telef oldu.
     Yedigöller Tabiat Parkı bölgesinde köpeklerin saldırısı sonrası vücudunun değişik yerlerinden yaralanan ve köylüler tarafından bulunan yaralı geyik, Bolu Orman ve Su İşleri Müdürülüğü ekiplerine teslim edildi.
     Ekipler tarafından Bolu kent merkezinde bulunan özel bir veteriner hekimliğine tedavi için götürülen geyik telef oldu.
     Konu ile ilgili AA muhabirine açıklama yapan Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay, vatandaşlar tarafından ormanlara bırakılan köpeklerin, belli bir süre sonra "vahşileştiğini" ve karınlarını doyurmak için geyik ve karacalara saldırdığını söyledi.
     Vatandaşlara köpeklerini ormanlara bırakmamaları konusunda çağrıda bulunan Akay, "Vatandalar, köpekleri sevmek için Pet-Shoplardan alıyorlar. Belli bir süre sonra sıkılınca köpek barınaklarına teslim etmek yerine ormanlara bırakıyorlar. Buralarda vahşileşen köpekler karınlarını doyurmak için geyiklere, karacalara ve yavrularına saldırıyor. Bu köpekler yakaladıkları yabani hayvanları yerken birçoğunun da yaralanmasına neden oluyorlar. Bu yüzden tabiat parkında bulunan hayvanlara zarar vermemesi için vatandaşların köpeklerini hayvan barınaklarına bırakması gerek" diye konuştu.
     Akay, bu yıl içinde 1 geyik ve 1 karacanın hayvanların saldırısı sonucunda telef olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Boluda geyik ve karacalara yabani köpek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER