Boluda sağanak

Boluda sağanak -Kentte etkili olan sağanağın ardından bazı evleri su bastı -Çok sayıda binanın alt katındaki ev ve bodrumlar ile bazı altgeçitlerde su baskını yaşandı


BOLU (A.A) - Boluda etkili olan sağanak yağışın ardından çok sayıda evde su baskını meydana geldi.
     Kentte sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, öğle saatlerinde şiddetini artırdı.
     Zaman zaman doluya dönüşen yağış nedeniyle Sağlık, Köroğlu, Aktaş, Sümer ve Beşkavaklar mahallelerindeki çok sayıda binanın alt katındaki ev ve bodrumlar ile bazı alt geçitlerde su baskını yaşandı.
     Su baskının yaşandığı ev ve alt geçitlerde Bolu Belediyesi itfaiye ekipleri, motopomp ve vidanjörlerle suların tahliyesi için çalışma başlattı. Eşyaları su altında kalan bazı vatandaşlar ise evlerindeki suları kendi imkanları ile tahliye etmeye çalıştı.
     Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AA muhabirine, sağanak yağışın ardından İtfaiye Müdürlüğüne gelen ihbarlar sonrası, ekiplerin şehrin değişik noktalarında çalışmaya başladığını ve su baskının meydana geldiği yerlerde çalışmaların sürdüğünü söyledi.
     Yılmaz, Bolu Belediyesi olarak altyapının tamamlanması için çalıştıklarını ifade ederek, çalışmaların tamamlanmasının ardından bu tür olayların yaşanmayacağını kaydetti.
     Meteoroloji yetkilileri, yağışın kent merkezinde aralıklarla devam edeceğini belirtti. Bu arada, Karaçayır Mahallesinde sağanak yağıştan korunmak için altına sığındığı ağaca yıldırım düşen Kudret K. (17) yaralandı.
     Vücudunda yanıklar meydana gelen genç, olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Bolu Köroğlu Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
     (TZL-EG-NC-EHK)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER